Salut

La xifra de casos de Salita s'eleva a 10 després d'un nou positiu

La xifra de casos de Salita s'eleva a 10 després d'un nou positiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va registrar ahir un nou contagi procedent del centre sociosanitari Salita. A hores d’ara, i arran del brot que es va detectar dilluns, ja hi ha una desena de casos provinents de la residència: nou padrins i un sanitari.

Aquest focus d’infecció ha provocat que tots els residents afectats hagin hagut de ser traslladats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, a l’ala destinada a pacients de SARS-CoV-2. Tots ells es troben a planta ja que, com havia comentat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la majoria no presenta símptomes.

Pel que fa a l’actualització diària de les dades sanitàries, des de l’executiu es va indicar que el nombre de casos acumulats de coronavirus s’eleven fins als 852, un més que ahir, i que actualment ja hi ha 738 persones que s’han recuperat de la malaltia després que hi hagi hagut tres altes en les últimes 24 hores.

És per aquest motiu que la xifra de casos actius experimenta una lleu baixada respecte d’ahir en registrar-se’n 63, dos menys que en les darreres hores. El nombre de defuncions es manté en 51 des del 16 de maig, quan hi va haver els dos últims òbits.

Pel que fa a l’afectació de la malaltia entre els professionals de la salut, actualment es mantenen els tres sanitaris contagiats pel virus. Quant als cossos especials, no hi ha cap cas entre els seus efectius.

Pel que fa al nombre de persones que es troben ingressades a l’hospital, n’hi ha onze (nou pacients de la Salita i dues persones que feia dies que estaven ingressades). La unitat de cures intensives es manté lliure i, per tant, la capacitat de ventilació mecànica continua sent del cent per cent des de fa dies. En relació amb els resultats de proves PCR, el ministeri va indicar que en les darreres hores se n’havien rebut un total de 111. Entre aquestes, només una va resultar positiva, mentre que les altres 110 van tenir un resultat negatiu.

tracking