x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

L'EFA vol que s'estudiï si cal aplicar ERTO al sector públic

L’Empresa Familiar proposa al Govern un pla d’actuació amb 52 mesures per incentivar la demanda de productes i serveis davant la crisi econòmica
El president de l'EFA, Francesc Mora.

L'EFA vol que s'estudiï si cal aplicar ERTO al sector públic

El president de l'EFA, Francesc Mora.

ARXIU
Actualitzada 05/06/2020 a les 06:44
Estudiar una suspensió temporal dels contractes de treball en el sector públic durant el període que s’allargui la crisi econòmica provoca per la Covid-19 fins a la recuperació. Aquesta és una de les 52 propostes que l’Empresa Familiar Andorrana ha incorporat en un pla d’actuació per incentivar la demanda de productes i serveis, així com les magnituds d’inversió pública i privada al Principat, que dimecres va presentar la junta directiva de l’entitat que presideix Francesc Mora al cap de Govern, Xavier Espot, en una reunió telemàtica.
L’EFA vol fer amb aquest document una reflexió de la situació futura immediata i a mitjà termini al país, i posar sobre la taula diverses propostes que incentivarien la demanda, que contribuirien al reequilibri de les balances fiscals de l’Estat a llarg termini i que permetrien, un cop recuperada la “normalitat” de la nostra societat, servir com a base per a una futura diversificació i reforma del model econòmic, incorporant noves fonts d’ingressos, i d’una millora de la competitivitat econòmica del país.

Respecte a aplicar ERTO en el sector públic, fonts de l’EFA van explicar que es tracta d’una proposta més de les 52 a estudiar i la contextualitza en el fet que cal distribuir la càrrega de la despesa en tots els sectors econòmics.
L’EFA considera que s’ha de contractar un assessor expert de primer nivell que realitzi un pla macroeconòmic i fiscal i per analitzar el cost econòmic de la crisi per a l’administració. L’objectiu del seu pla d’actuació és aportar les propostes que consideren que ajudarien a millorar l’economia. Les mateixes fonts van assegurar que Espot compartia en un 90% les propostes presentades.

Entre les mateixes destaquen les de realitzar una anàlisi sobre la venda amb opció de recompra d’empreses de capital públic com Andorra Telecom o FEDA i avaluar quines despeses corrents prescindibles poden ser objecte de reducció.
Les propostes de l’Empresa Familiar són en diversos sectors. En el cas de la salut consideren que s’ha de potenciar l’oferta sanitària privada per atraure nous residents passius i tusrime mèdic o implantar protocols de seguretat sanitària per a les activitats econòmiques i per als turistes i visitants. Respecte a les infraestructures segueixen apostant per l’aeroport i l’heliport nacionals, per l’aeroport de la Seu i per mantenir les inversions en la xarxa de carreteres.

L’EFA considera que s’han prendre mesures i s’han de crear més estímuls per incentivar la inversió privada nacional i estrangera i impulsar un programa de captació patrimonial. També insten a reforçar els sector tradicionals i afavorir l’arribada de nous vinculats, per exemple, a l’educació.
Veure’n més
19
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts