Justícia

La fiscalia vol quatre anys i mig per al pres que va fugir de la Comella

El ministeri públic acusa Tribaldos de robar en dos establiments de restauració i en un immoble de la capital

La fiscalia vol quatre anys i mig per al pres que va fugir de la ComellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri públic demana que el tribunal condemni José Luis Tribaldos, l’intern que es va fugar durant unes hores l’octubre passat de la Comella, a quatre anys i mig de presó ferma, l’expulsió de forma definitiva del Principat i al pagament de l’import corresponent a la responsabilitat civil, que ascendeix a més de 5.000 euros. La fiscalia ho va sol·licitar durant la vista oral del cas, que es va celebrar ahir a la sala d’actes de l’edifici de Prada Casadet. Tribaldos està acusat d’un delicte major continuat de furt amb força en dos establiments de restauració de la capital i per escalar i entrar a robar en un immoble habitat entre el 7 i el 8 de juny del 2019. En el moment de la detenció, Tribaldos duia a sobre un cúter, monedes i unes joies, les quals el ministeri públic considera que van ser sostretes del domicili particular on va entrar a robar, ja que la propietària de l’immoble les va identificar com a seves.

Al seu torn, la defensa va exposar que l’acusat només va cometre dos dels tres delictes que se li imputen. Així, va demanar que se’l condemni a sis mesos de presó pels furts als locals comercials, els quals ja ha complert de manera preventiva. Tanmateix, el lletrat va manifestar que si el tribunal imposa una pena superior a la sol·licitada per la defensa, demana que no excedeixi els dos anys d’empresonament i que se substitueixi la pena d’internament per l’expulsió del país durant un període de temps. Quant a l’import relatiu a la responsabilitat civil, l’advocat de Tribaldos va indicar que el seu client no es fa càrrec del furt a l’immoble, de 800 euros, i només pagarà els danys causats a l’establiment de restauració, que ascendeixen a 4.641,72 euros.

Durant la declaració de l’intern es va fer visible que l’acusat patia alguna mena de trastorn psiquiàtric, ja que en diversos moments de la vista oral va confondre una estació d’esquí del país amb Sierra Nevada i el nom d’un centre comercial a la Seu d’Urgell, pel que fa als fets ocorreguts abans de la seva detenció. L’acusat va arribar al país a final de maig del 2019 per buscar feina, ja que una companya li ho va recomanar. “Vaig estar buscant feina en hotels per a la temporada d’estiu i en un em van dir que em contractarien si presentava els antecedents penals d’Espanya”, va dir.

Tribaldos va apuntar que el dia dels furts havia anat a comprar a la Seu d’Urgell amb la família amb la qual s’allotjava. “Quan tornàvem em vaig enfadar amb el pare i en arribar aquí em vaig prendre molts Trankimazins per relaxar-me. Llavors vaig conèixer el Francisco, a qui li vaig demanar un paquet de tabac”, va incidir. Segons la declaració, el Francisco li va dir que anava un moment a casa dels sogres i “quan va tornar, al cap de deu minuts, em va donar un paquet de Marlboro i em va demanar que li guardés unes joies”. “No vaig sospitar en cap moment que fossin robades i tampoc era conscient dels meus actes, em vaig prendre més de vint pastilles i em vaig passar la nit bevent whisky amb aquell home”, va matisar l’acusat. D’aquesta manera, el doctor que li va realitzar l’informe psiquiàtric va exposar que a l’acusat les circumstàncies viscudes l’han portat a desenvolupar un trastorn antisocial i una tendència a l’addicció a l’alcohol i al consum de productes estupefaents.

L’intern va exposar en tot moment que va entrar a robar als bars perquè necessitava diners i menjar. Així, va negar haver entrat a la casa habitada, ja que si ho hagués fet “no hauria tingut motius per entrar als establiments i robar menjar i buidar les caixes registradores”.

tracking