Pandèmia mundial

L'ambaixador de Turquia a Andorra entrega 15.000 mascaretes sanitàries al Govern

L'ambaixador de Turquia a Andorra entrega 15.000 mascaretes sanitàries al GovernSFGA / C. ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixador de la República de Turquia a Andorra, Cihad Erginay, acompanyat del cònsol, Güçlü Kalafat, van lliurar ahir 15.000 mascaretes al Govern en presència de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. Arran de la donació, Erginay va explicar que “Turquia ha volgut proveir de material sanitari els països que en necessitessin i fins ara ja n’hem donat a 120 territoris, entre els quals hi ha Espanya, els Estats Units, Anglaterra i Rússia. Aquests països ho necessitaven urgentment en el moment de la donació”.

“Afortunadament, Andorra no tenia urgència d’aquest material perquè ha fet una bona gestió de la crisi sanitària. De fet, diria que no hi ha hagut morts des de fa més de 10 dies, però, de totes maneres, volíem donar material a Andorra com a gest simbòlic de la relació tan propera i bona que tenim”, va afegir. Així mateix, va detallar que entre les 15.000 mascaretes donades n’hi ha tant per a infants com per a adults.

Respecte al gest solidari vers Andorra, Erginay va valorar que “si volem lluitar contra la Covid-19 i sortir-ne vencedors necessitem que hi hagi cooperació internacional. Cap país pot vèncer de manera individual el virus”.

Sobre la reunió amb la ministra Ubach, va expressar que “hem tractat les nostres relacions bilaterals i hem compartir la nostra experiència afrontant la Covid, ja que Turquia també ha fet una bona gestió i s’ha evitat el pic de contagis”.

tracking