x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Espanya es fa enrere en l'obertura de fronteres

La ministra de Turisme espanyola, Reyes Maroto, ha apuntat el 22 de juny com la data indicada, però la Moncloa ha puntualitzat que l'única data segura és l'1 de juliol
Actualitzada 04/06/2020 a les 17:50
La ministra de Turisme espanyola, Reyes Maroto, ha indicat avui en una trobada amb mitjans internacionals que les fronteres terrestres d'Espanya s'obriran el 22 de juny, una vegada acabi la sisena i darrera pròrroga de l'estat d'alarma. Concretament, Maroto ha indicat que "en el cas de França i Portugal, volia confirmar també que es treuran les restriccions de mobilitat terrestre a partir del 22 de juny". A més, la ministra ha especificat que s'eliminaran les quarantenes de 14 dies a les persones que entrin a Espanya a partir d'aquesta data. Maroto no s'ha referit a Andorra, però segons ha pogut confirmar el Diari, també incloïa la frontera del Principat.
No obstant, dues hores després, la Moncloa ha fet una nota en la qual ha rectificat a la seva ministra. "Tenint en compte els compromisos anunciats de reobertura del turisme internacional, la mobilitat internacional segura tindrà lloc a partir de l'1 de juliol", s'indica a l'escrit, que també confirma que "amb la finalització de l'última pròrroga de l'estat d'alarma es recupera la mobilitat dins dels territori nacional". Per tant, en principi, la data per a l'aixecament de les restriccions a les fronteres espanyoles seguiria sent la que va dir el president Pedro Sánchez. 

Amb tot, des del Govern i l'ambaixada espanyola a Andorra s'està treballant perquè les restriccions a la frontera del Riu Runer s'aixequin una mica abans, coincidint amb la fase 3 a l'Alt Pirineu i a Aran. La intenció és que a partir d'aquest mateix dilluns dia 8 els andorrans puguin anar lliurement per aquestes dues regions, i també puguin accedir turistes des d'aquesta part de Catalunya. No obstant, encara no hi ha cap confirmació. L'informe jurídic ja va rebutjar aquesta possibilitat, però es tornarà a intentar que aquesta possibilitat es faci realitat. 
Etiquetes
Veure’n més
54
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts