CASS

El fons de reserva creix 150 milions d'euros

La guardiola de les pensions comptava amb 1.393 milions a 31 de desembre de l’any passat

El fons de reserva creix 150 milions d'eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fons de reserva de jubilació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) va créixer l’any passat en uns 150 milions d’euros, segons van informar al Diari fonts de la parapública. La guardiola de les pensions, a 31 de desembre del 2019, comptava amb uns 1.393 milions d’euros. L’exercici passat el fons de reserva de jubilació, encara sota la presidència de Josep Delgado, va acabar en positiu després que el 2018 la caixa de les pensions es veiés reduïda en uns tres milions.

Fa dos exercicis la guardiola de les pensions comptava amb 1.243 milions d’euros, quan el 2017 els diners que hi havia al fons de reserva de jubilació eren 1.246 milions. El 2018 es van perdre diners, segons va explicar Delgado quan va presentar el balanç d’aquell exercici el maig de l’any passat, per la caiguda generalitzada de les borses el darrer trimestre de l’any, fet que va influir en el rendiment de la cartera d’inversions de la guardiola de les pensions.

El fons de reserva de jubilació només va perdre tres milions gràcies a l’aportació que la CASS va fer a la guardiola que va ser de 46,2 milions, una xifra fruit dels ingressos en cotitzacions que no s’han d’invertir en pensions.

Gestió de la cartera

Darrere del creixement en 150 milions d’euros del fons de reserva de jubilació l’any passat hi ha la bona gestió feta de la cartera d’inversions de la caixa de les pensions. Dels diners dipositats a la guardiola s’ha aconseguit un guany d’aproximadament uns 100 milions. A aquests diners s’han de sumar uns 50 milions més, corresponents als ingressos en cotitzacions de la Caixa Andorrana de Seguretat Social que no s’han d’invertir en pensions.

Aquest matí està previst que el president del consell d’administració de la CASS, Albert Font, presenti davant la comissió legislativa de Finances i Pressupost i la comissió legislativa de Sanitat la memòria i l’informe anual de la parapública corresponents a l’any passat. També es farà balanç del tancament del 2019 de la guardiola de les pensions. Cal recordar que l’actual president del fons de reserva de la jubilació és l’exministre de Finances dels governs de Toni Martí, Jordi Cinca.

tracking