Pandèmia mundial

Sis positius més a Salita

Les proves a la residència eleven a 9 el total de contagiats per la Covid-19 detectats des de dilluns

Primera defunció de SalitaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de coronavirus detectat dilluns a la residència Salita en donar positiu un padrí que es va trobar malament afecta a nou persones ja que les proves PCR i TMA que ha fet Salut amb un cribratge a tots els residents i professionals han identificat sis infectats més per la Covid-19 que se sumen als tres que hi havia fins ahir, segons ha informat el ministre Eric Jover. Els afectats són vuit usuaris i un professional sanitari i només una persona ha desenvolupat símptomes de la patologia fins ara mentre el ministeri continua fent les proves de diagnòstic per "acabar de verificar l'extensió d'aquest brot i quan tinguem els resultats es cribrarà les persones que tenen el virus de les que no", ha manifestat Jover. I ha atribuït l'origen d'aquestes infeccionsal fet que "és difícil el control d'aquesta malaltia infecciosa i tenim aquest petit brot" que està portant a fer tots els controls per donar l'atenció que requereixi cada afectat.

El ministre ha indicat que "en funció de la magnitud del brot" el ministeri de Salut es plantejarà si continua amb els protocols de visites de familiars als centres sociosanitaris tal com s'estaven dissenyant o si cal revisar-los i que el més important és acabar les proves a totes les persones vinculades a Salita, recalcant que ara hi ha més capacitat per fer diagnòstics. Eric Jover ha remarcat que és necessari mantenir les mesures de protecció com l'ús de la mascareta encara que ara resulti més molest per la calor i la distància entre persones perquè "ens ajudarà a evitar rebrots i a tenir l'epidèmia controlada" alhora que ha afirmat que amb l'obertura al turisme vigent des de dilluns "la possibilitat que entri el virus és una realitat". I ha recordat que el Govern preveu fer cribratges puntuals als col·lectius de treballadors que es relacionen més directament amb els visitants i als centres sociosanitaris perquè són les persones més febles davant el SARS-CoV-2.

Les dades actualitzades de la pandèmia deixen set positius més que ahir, un dels quals no està vinculat al centre sociosanitari, el que acumula 851 infectats per la Covid-19. Els casos actius de la malaltia són 65 amb una desena ingressats a planta al centre hospitalari, tres més que ahir per l'arribada de més usuaris de la residència escaldenca, sis en total fins ara, i augmenta a tres el nombre de professionals sanitaris malalts amb l'afegit del treballador de Salita. La xifra de recuperats creix a 735 persones, dues més en les últimes hores, segons els resultats que revelen les 71 proves fetes: nou positives i 62 negatives.

Els cubans segueixen tot el juny

Jover ha anunciat que el Govern ha decidit mantenir els 23 sanitaris cubans que queden a Andorra dels 39 que van arribar a finals de març tot el juny al país. El ministre ha argumentat que aquests professionals "continuaran donant suport per descarregar els professionals andorrans que van estar molt tensionats al principi de l'epidèmia" perquè alguns es van contagiar de la infecció i per l'elevat nombre de pacients que van haver de tractar.

tracking