x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Prop de 2.800 vehicles gals al Pas de la Casa en el segon dia de reobertura

Els duaners francesos imposen tres sancions per superar el límit de tabac permès
La duana francesa inspeccionant un vehicle.

Prop de 2.800 vehicles gals al Pas de la Casa en el segon dia de reobertura

La duana francesa inspeccionant un vehicle.

Fernando Galindo
Actualitzada 03/06/2020 a les 10:47
La duana del Pas de la Casa va registar ahir fins a les vuit de la tarda l’entrada de més de 2.800 vehicles al país que van tornar a provocar trànsit dens en alguns moments. Pel que fa a les dades definitives de dilluns, el departament de Mobilitat va recomptar 3.483 vehicles que van entrar al Principat per la frontera de la localitat encampadana en el primer dia de reobertura als turistes. L’entrada de visitants al país es va fer de manera força esglaonada i des de primera hora del matí. Tot i això, es van registrar cues d’entrada de fins a sis quilòmetres entre les 8 i les 10 hores i de dos quilòmetres de sortida entre les onze del matí i el migdia.
Unes imatges que, tal com va indicar el president de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, també es van repetir ahir: “Avui [ahir per al lector] ha estat més tranquil però la gent ha sortit a les cinc o les sis del matí des de Tolosa, ha arribat, ha comprat tabac, alcohol i perfums i ha tornat a marxar.” “Pel que fa a les botigues, és una mica més complicat perquè tornar a la normalitat costa”, va indicar, conscient que l’activitat es concentra als supermercats. “Esperem que de divendres a dilluns treballem bé i anar tornant a la normalitat.”

Per la seva part, Òscar Ramon, president de l’Associació de veïns i comerciants del Pas de la Casa, va valorar que ahir hi va haver menys moviment perquè no era un dia festiu, i va indicar que “estem contents. Esperàvem més gent perquè feia molt temps que no venien però s’ha d’entendre que la gent actua amb més cautela”. “Passen poc temps aquí”, va destacar. De cara al cap de setmana, va considerar que “serà quan veurem realment si estem preparats perquè creiem que dissabte hi haurà molta més gent, això esperem”.
En relació amb l’operatiu especial de 41 efectius de policia que el ministeri d’Interior ha destinat a la zona, tant Carrié com Ramon el van valorar molt positivament. “La gent tenia por de les imatges del Pertús però aquí està tot molt ben senyalitzat i es compleixen molt les mesures de seguretat. Hem trobat l’equilibri entre la tornada a la normalitat i fer el control sanitari”, va remarcar Carrié. I Ramon va apuntar que els visitants seguien totes les mesures.

D’altra banda, la duana francesa va interposar dilluns tres sancions per superar el límit de tabac permès. En la primera jornada que es permetia l’accés al Principat per part dels francesos, les autoritats van imposar multes per un valor total de 800 euros: una de 150, una de 200 i una altra de 450. També van recaptar més de 2.000 euros amb el dret de taxa de persones que van declarar que portaven més d’un cartró i mig. En aquests casos, els cartrons permesos es mantenen amb el preu andorrà però en la resta s’ha de pagar l’impost corresponent.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts