La convocatòria dels ajuts a l'estudi s'obrirà el 10 de juny

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ha modificat els ajuts al tercer cicle per facilitar-ne el procediment i s'hauran de sol·licitar per la durada total dels estudis

Eric JoverSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior obrirà la convocatòria dels ajuts a l'estudi per al curs acadèmic 2020-2021 elpròxim 10de juny, que inclou els nivells de maternal, primera i segona ensenyança, batxillerat i la formació professional que no sigui d'ensenyament superior. En aquest sentit, l'executiu ha acordat que per optar a un ajut per estudiar a Andorra els ingressos per membre han de ser inferiors a 14.763 euros, mentre que pel cas dels estudiants a l'estranger la xifra ha augmentatfins als 16.503 euros. Aquesta modificació esdeu al fet quedes del ministeri s'han detectat que cada cop menys famílies poden optar a l'ajut i per la situació que es poden trobar actualment amb els impactes de la Covid-19. Els imports de les beques de cada modalitat, com matrícula, menjador, manutenció, material o transport, es mantenen aexcepcióde la beca de residència, que també augmenta de 3.874 euros anuals a 4.300 euros. Jover ha detallat que el ministeri s'havia adonat que l'import no era suficient per cobrir la despesa. Les famílies que vulguin acollir-se poden presentar la sol·licitud fins al 10 de julioltelemàticamento presencialment a Tràmits amb cita prèvia.

El consell de ministres ha aprovat també laconvocatòriaper atorgar cinc ajuts de tercer cicle per al 2020 que es podran sol·licitar del 10 de junyfinsal 18 de setembre. En aquest sentit, Educació ha modificat el model en la convocatòria i a partir d'aquest curs els ajuts s'hauran de sol·licitar per la durada total dels estudis, amb un finançament total per a un màxim de tres anys i 45.000 euros, amb l'objectiu d'evitar que la petició s'hagidepresentarcada any.

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, EsterVilarrubla, també ha informat de la renúncia del càrrec del departament de Sistemes Educatius i Serveis Escolars, Marc Jover, i de la directora del departament d'Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l'Estudi, MeritxellGallo. Elministreportaveu ha destacat que ambdós directors van allargar les seves funcions quanVilarrublava jurar com a ministra, però que ja en aquell moment van anunciar que seria per un any. La ministra ha informat que el càrrec de Marc Jover l'ocuparà Josep Areny i que, pel que fa al departament d'Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l'Estudi, la direcció i responsabilitats, quedarà vacants i es replantejarà l'estructura del departament per tal d'abaratir costos.

El consell de ministres ha declarat la modalitat d'emergènciaper a la contractació dels treballs de restabliments de circulació a la carretera d'Aixirivall, després del despreniment de terra i pedres que es va produir ahir. La modalitat d'emergència permet l'execució directa i immediata d'obres, estudis, projectes i serveis per tal d'accelerar treballs que es consideren essencials. Jover ha destacat que a mesura que es coneguin els imports a contractar, el Govern haurà d'anar autoritzant els compromisos de despesa corresponents. Així mateix, els ministres han aprovat la licitació de la concessió del servei públic de la gossera i la gatera ubicades a la Borda Vidal i ha aprovat la convocatòria pels ajuts juvenils del ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut. En aquest sentit, les associacions i entitats sense finalitat de lucre relacionades amb aquest col·lectiu. L'import total de la subvencióseràde 20.300 euros i té l'objectiu de promoure programes per activitats d'utilitat pública o interès general. Els interessats en fer la sol·licitud podran recollir les bases de la convocatòria a Tràmits o descarregar-les a través del web del servei quan es publiqui alBOPAi la data límit de presentació de les candidatures és el 9 de juliol.

Adjudicació dels treballs a Sant Vicenç d'Enclar

El consell de ministres ha aprovat l'adjudicació dels treballs previs de recerca arqueològica del campanar de Sant Vicenç d'Enclara l'empresaConstructoraHundkaper un import de 8.898 euros. L'objectiu de l'actuació és eldesrunamentde tots els elements i obtenir el màxim d'informació possible per saber que va passar i aprofundir en el coneixement de l'edifici per fer una reconstrucció el més fidedigne possible. El ministeri també ha programat un aixecament de l'enderroc, que s'efectuarà sota la direcció d'un arqueòleg, amb la col·laboració d'un arquitecte, ambdós membres de l'equip de tècnics de l'Àrea de Béns Immobles.

El Govern també ha aprovat fer actuacions de manteniment sobre les esglésies de Sant Andreu d'Arinsal i Sant Joan de Sispony per netejar les humitats detectades en els murs de cada edifici i que poden tenir efectes sobre la conservació de l'estructura, la salubritat i l'estètica del recobriment interior. La intervenció serà similar i consistirà en l'obertura d'una rasa de drenatge i la posterior construcció d'una barrera a base de l'aplicació d'una capa d'argila que impedirà que les humitats hi continuïn entrant. També s'aprofitarà l'ocasió per a revisar i reparar les cobertes de la nau, la sagristia i el campanar de les dues esglésies. El concurs és nacional i amb modalitat ordinària i les empreses que vulguin participar tindran temps fins al 8 de juliol per lliurar la documentació al Servei de Tràmits.

tracking