justícia

L'ex-conseller lusità s'enfronta a 5 anys de presó per abús sexual

David Borges, que dirigia la Casa de Portugal, està acusat de mantenir relacions amb un menor

L'ex-conseller lusità s'enfronta a 5 anys de presó per abús sexualXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia demana cinc anys de presó ferms per a David Borges, l’exconseller de la comunitat portuguesa i expresident de la Casa de Portugal a Andorra, per un presumpte delicte d’abús sexual a un menor. Durant la vista oral del cas que es va celebrar ahir a l’edifici de Prada Casadet, l’acusació també va sol·licitar l’expulsió definitiva de Borges del Principat i la prohibició de tornar a mantenir contacte amb la víctima, que tenia catorze anys en el moment dels fets. Per la seva banda, la defensa de l’acusat va ratificar la petició d’absolució per al seu client al·legant que no va cometre cap delicte, ja que l’acte va ser consentit. El judici es va celebrar a porta tancada per decisió del tribunal i per preservar la intimitat de la víctima menor d’edat.

Borges va ser arrestat el 25 d’abril del 2018 a Escaldes-Engordany per haver mantingut relacions sexuals amb un jove després que la família del menor denunciés l’afer al cos de policia. D’altra banda, tant l’ex-conseller portuguès com el jove haurien manifestat que l’acte va ser consentit. Tot i les declaracions dels afectats, la Batllia va decretar l’ingrés preventiu de Borges a la Comella per seguir amb la investigació, on va estar empresonat fins a mitjan juny, quan va sortir en llibertat provisional fins a la celebració del judici i la resolució de la sentència del Tribunal de Corts.

A conseqüència de la detenció de l’exconseller i el posterior empresonament, Borges va haver de renunciar al seu càrrec com a representants de les comunitats portugueses. Llavors el govern lusità va iniciar els tràmits per nomenar el nou conseller, una responsabilitat que va recaure en José Manuel da Costa Gonçalves, l’actual responsable.

tracking