El PS demana al Govern per la reobertura de les fronteres

Pere López vol saber en quin punt es troben les converses amb Espanya i França, i remarca que hi ha neguit dels agents econòmics i socials

Pere LópezEduard Comellas/Consell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha entrat avui una pregunta parlamentària al Consell General en relació a la reobertura de les fronteres amb Espanya i França en els dos sentits. La formació política ha destacat la "greu preocupació econòmica i social que ha representat i representa" el tancament dels punts fronters amb els dos països veïns per als andorrans i els residents. "Andorra necessita lalliure circulació pels seus dos passos fronterers i l'entrada de turistes per tal que l'economia del país funcioni a ple rendiment perquè si no aquesta agreuja i molt la situació econòmica i social", ha exposat el PS a través d'un comunicat.

Pere López ha entrat una pregunta oral en la qual demana "en quin punt estan les converses sobre el trànsit fronterer amb Espanya i França". "Creiem que és importat que es pugui parlar sobre l'obertura de les fronteres a la propera sessió de control al Consell General", ha indicat López, que ha precisat que "els membres del Partit Socialdemòcrata ens hem reunit de manera permanent amb els agents econòmics i socials d'Andorra com els comerciants, els hotelers o els estudiants, i tots ens han traslladat el mateix neguit".

Cal recordar que actualment Andorra ja permet l'entrada de turistes, però el punt fronterer amb Espanya continua tancat en ambdós sentits, mentre que el de França només està obert en una direcció.

tracking