pandèmia mundial

“Cribratge massiu” als residents de Salita arran de tres positius entre els padrins

Benazet diu que el “protocol de desconfinament” dels geriàtrics estarà enllestit la setmana vinent

“Cribratge massiu” als residents de Salita arran de tres positius entre els padrinsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres nous casos de coronavirus entre els padrins de DomusVi Salita en les darreres 24 hores han encès les alarmes del ministeri de Salut, que ahir va activar les màquines TMA per realitzar un “cribratge massiu” a la residència per descartar nous contagis.

Segons va explicar ahir en roda de premsa el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, un dels residents va ingressar dilluns passat a la tarda a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per tenir malestar general. Un cop efectuada la PCR i verificat que es tractava d’un cas positiu, es va procedir a l’enquesta epidemiològica al cercle més proper del pacient. A partir d’aquí, es van detectar dos nous casos asimptomàtics que van ser traslladats a l’hospital dilluns a la nit.

En aquest sentit, el ministre va referir-se a aquest fet per refermar-se en la “cautela” a l’hora d’aixecar les restriccions dels centres sociosanitaris. “És el nostre taló d’Aquil·les i el de tots els països del món”, va afirmar Benazet, qui va assegurar que la setmana vinent estarà enllestit el “protocol de desconfinament”. “Entenem que la situació actual no és normal, que suposa un patiment i que no respecta la dignitat de les persones grans que estan separades de les famílies”, va afegir el ministre.

844 casos positius

D’altra banda, Benazet va anunciar ahir una alteració a la corba epidemiològica degut a la incorporació dels 77 casos positius diagnosticats en el doble cribratge al recompte oficial de casos. D’aquesta manera, el nombre total de positius al país es va elevar fins als 844, dels quals hi ha 60 actius i 733 persones que ja han rebut l’alta mèdica. Pel que fa al nombre de defuncions, segueix estabilitzada en 51. A més, només queden dos professionals sanitaris amb Covid-19. Pel que fa a l’hospital, hi ha set pacients ingressats a planta, cap a l’UCI. “Estem en la fase final de l’epidèmia, però això no vol dir que no existeixi el virus. El virus mai es pot erradicar fins que no hi hagi una vacuna”, va assenyalar el ministre.

Finalment, Benazet va valorar el “civisme destacable” tant de la població com dels visitants francesos durant la fase de reobertura de bars i comerços. “Tot i que hi ha hagut un moviment important, les mascaretes s’han utilitzat massivament i la gent ha mantingut les distàncies de seguretat”, va considerar. De totes maneres, el ministre va admetre que “cada pas que hem fet hem tingut por”, raó per la qual va recordar que s’utilitzaran grups poblacionals sentinella per evitar nous episodis de rebrot de la malaltia.

tracking