x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Bartumeu signa un manifest amb els principals líders socialdemòcrates

L’excap de Govern pren part amb personalitats europees en un text per la reactivació
L'excap de Govern Jaume Bartumeu.

Bartumeu signa un manifest amb els principals líders socialdemòcrates

L'excap de Govern Jaume Bartumeu.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/06/2020 a les 06:49
L’excap de Govern i líder d’SDP, Jaume Bartumeu, ha signat un manifest amb les principals autoritats i líders socialdemòcrates d’Europa, per tal de demanar a la Comissió Europa i als govern del vell continent mesures per tal de reactivar l’economia, tot preservant els llocs de treball i pensant també en clau ecològica. El document, adreçat directament a la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, aborda la necessitat de construir “un pacte europeu per al clima i els llocs de treball”.
Per als signants, i més tenint en compte les conseqüències econòmiques i socials provocades per la pandèmia de la Covid-19, “el Pacte verd europeu és la millor manera de dur a terme els canvis reals a Europa”, i afirmen que “la transició ecològica no és només una qüestió de supervivència, és també una obligació moral i una oportunitat”. A més a més, els científics, personalitats i polítics que signen el manifest afirmen que els esforços que la Comissió Europea destina al Pla d’inversió sostenible són “insuficients”, i diuen que “fins ara, els recursos financers promesos al Pacte verd són molt pocs, massa pocs (entre 2 i 10 vegades menys del que caldria), per tal que algun dia pugui tenir èxit. Ha de disposar dels recursos apropiats per tal de poder materialitzar el que es proposa”.

El document va més enllà i aporta tres grans solucions per afrontar el repte que defineixen. En aquest sentit, la primera és la reducció dels combustibles fòssils mitjançant la reducció de les inversions i la retirada de subvencions en aquest sector. Denuncien que el Banc Central Europeu només ha destinat un 11% dels 2.600.000 milions d’euros creats des del 2015 a l’economia real i per aquest motiu demanen més inversió i la creació d’un Banc Europeu per al Clima i la Biodiversitat. Finalment, aposten per la creació d’un impost del 5% sobre els beneficis de les grans empreses.
En aquest sentit, l’excap de Govern Jaume Bartumeu ha dit que “comparteixo aquesta crida amb altres antics primers ministres com Enrico Letta (Itàlia) i Petre Roman (Romania), i amb Pascal Lamy, ex-comissari europeu pel Comerç. Han signat la crida Sergei Stanishev, president del Partit dels Socialistes Europeus, Giorgios Papandreu, president de la Internacional Socialista, Cristina Narbona, presidenta del PSOE, Olivier Faure, primer secretari del PS francès, i Paul Magnette, president del Partit Socialista belga”. També l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, l’exfutbolista Lilian Thuram o les actrius Cecile de France o Josiane Balasco.

 

LES PROVES PCR DEIXEN UN NOU POSITIU PER CORONAVIRUS I EL TOTAL ÉS DE 765
Govern va informar que els resultats de les proves PCR que van arribar ahir van deixar tres resultats positius, un dels quals és nou, mentre que els altres dos són de persones que ja tenien la Covid-19, i que estaven pendents de si la prova els donava negatiu per tal de poder ser donats d’alta. Així doncs, amb aquest nou positiu el total de casos que s’han donat al Principat s’eleva a 765, dels quals en queden 16 d’actius, mentre que 698 ja han estat donats d’alta. Tanmateix, a banda d’aquests tres resultats positius, un total de 170 proves per tal de detectar la malaltia van donar negatiu, segons van reportar fonts del ministeri de Salut.

Pel que fa a les defuncions, la xifra es manté estable en 51 traspassos. Així mateix, 5 professionals de la salut continuen estant de baixa a causa d’haver contret la malaltia, mentre que continua sense haver-hi cap nou membre dels cossos especials que estigui contagiat per la malaltia.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts