x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reportatge

Al TC per un dinar d'amics

Maria Àngels Moreno.

Al TC per un dinar d'amics

Maria Àngels Moreno.

Actualitzada 02/06/2020 a les 06:36
La batlle, ara en excedència, Maria Àngels Moreno, ha demanat al Tribunal Constitucional apartar el magistrat Joan Manel Abril d’una causa relacionada amb ella de la qual el jutge ha estat nomenat ponent. Moreno va elevar davant del TC un recurs d’empara contra el concurs per provisionar una plaça de magistrada de Corts a temps parcial al qual es va presentar i no en va sortir guanyadora. De la resolució del recurs va ser nomenat ponent Abril i és d’aquest del qual la batlle vol que se l’aparti.
I ho vol en considerar que el magistrat del TC no podrà ser parcial a l’hora de resoldre el recurs perquè és amic del jutge de la sala civil del Superior Jaume Tor i del fiscal general Alfons Alberca. I això pot anar en contra dels seus interessos perquè la plaça d’origen d’Abril, ara magistrat del TC de manera forçosa, és de jutge del Superior. I el fet que el Consell Superior, quan torni a la seva antiga plaça, sigui l’encarregat de renovar-lo, pot condicionar la seva decisió perquè el recurs és contra aquest organisme. “Els CSJ, com a patró d’Abril, ha estat el responsable de la seva progressió favorable”, diu Moreno, que també considera que l’amistat del magistrat del TC amb Alberca pot condicionar la resolució del recurs. “Ha tingut una relació estreta amb les candidates guanyadores que han estat fins ara fiscals adjuntes”, observa Moreno.

I per què conclou la batlle en excedència que hi ha aquesta amistat? Perquè un dia, el 18 de febrer, es va trobar Abril, Tor i Alberca dinant en un restaurant del centre d’Andorra la Vella. Un dinar que per a Moreno mostra públicament aquesta relació d’amistat, “fet que dona una aparença inapropiada en matèria de neutralitat”.
Una trobada i una amistat que per al magistrat del TC no posa en dubte la seva imparcialitat. Abril també recorda que “Alberca no era part en la causa origen del recurs d’empara i que Tor no feia part del ple d’aquell tribunal que va adoptar la decisió objecte del recurs d’empara actual”.

El TC ha desestimat la petició perquè “no existeix cap causa legal de recusació ni cap raó que permeti considerar que la imparcialitat subjectiva i/o la imparcialitat objectiva estiguin compromeses”.
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts