Retrobament d'amics i familiars amb la natura als berenadors

El retrobament d’amics i familiars a la natura es gaudeix més que mai després dels dos mesos i mig de confinament. Tot i viure en una societat hiperconnectada, les relacions socials no es poden substituir pel contacte presencial.

Retrobament d'amics i familiars amb la natura als berenadorsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tornar a estar en contacte amb la natura acompanyat per amics i família ha passat de ser un rutinari pla de diumenge a un anhelat privilegi del postconfinament. Tot i que alguns berenadors encara segueixen precintats, les ganes de fer pícnic a l’aire lliure no van poder evitar que els Cortals d’Encamp tornessin a omplir-se ahir de carmanyoles.

Bacallà, truita de patates, pernil serrà, amanida i aletria –un postre portuguès– és l’estiuenc menú que ha preparat la Rosa Maria Cardoso amb les seves amigues, que es coneixen des de l’any 1989. “Estic a la puta glòria”, exclama una de les jubilades, radiant de felicitat per tornar a reunir-se sense “el mareig de les franges horàries”. “Avui és el dia de les dones, hem deixat els marits a casa”, afirma Cardoso, mentre que una de les seves companyes li recorda amb humor que “hi ha dos viudes al grup”. Tot i el distès ambient, consideren que d’aquesta experiència tothom, “especialment els rics”, hauria d’aprendre “a viure amb una mica menys”.

Uns metres més enllà es troba la Tatiana Gonçalves amb la seva família i alguns amics propers, reunits tots ells per primera vegada després del confinament. “Cada dia fèiem una videotrucada de 8 a 9 del vespre, però no és el mateix que abraçar-nos presencialment. Estic molt contenta”, exposa una de les integrants del grup. Ahir gaudien d’un racó a la muntanya, però admeten que també tenen ganes que aixequin les restriccions a les fronteres per anar a la platja. Amb tot, “una mica per por i perquè no tenim diners”, assegura que enguany les vacances “les passarem a Andorra”. Un fet que no preocupa la canalla, que en té prou amb divertir-se amb l’improvisada hamaca que han construït. “Els nens ens han donat una lliçó de moral, han estat els que s’han comportat millor”, diu una de les adolescents.

Gaudint també amb amics i família es troba la Mar Azabal, a qui li brillen els ulls quan parla de l’emoció de tornar a retrobar-se amb el seu cercle més proper. “Ha sigut molt dur, tinc moltes ganes de fer petons a la gent que més estimo”, assegura. Una altra de les integrants del grup, que s’anava a casar aquest estiu, ha hagut d’ajornar la cerimònia per a l’any vinent. “El 2020 el donem per perdut, però hem après a valorar el contacte amb la gent”, clou.

Retrobament d'amics i familiars amb la natura als berenadors

Retrobament d'amics i familiars amb la natura als berenadors

tracking