Pandèmia mundial

Menys de 20 persones amb el virus a Andorra

Dues noves recuperacions situen la xifra de recuperats en 694 i només hi ha 19 persones que encara continuen malaltes

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La darrera actualització de les dades epidemiològiques que ha facilitat Govern no ha patit gaire variació respecte el dia d'ahir. Els casos totals per coronavirus al Principat es mantenen en 764, a més dels 71 detectats arran del doble cribratge massiu a la població. El mateix succeeix amb les defuncions a causa de la malaltia, que continuen sent 51, la darrera d'elles el passat 16 de maig. Sí que destaca, però, que ja hi ha menys de 20 persones que segueixen tenint la malaltia. Gràcies a les dues recuperacions registrades en les últimes 24 hores, la xifra de persones que ha superat la Covid-19 és de 694, mentre que la d'actius és de només 19. Una de les persones que ha donat negatiu en una segona prova de detecció en les últimes hores és un professional de la salut, ja que ahir n'hi havia sis afectats i avui només en són cinc. També es manté igual el nombre de pacients ingressats a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, amb un total de quatre, tots ells a planta i cap a l'UCI, així com el nombre de membres dels cossos especials ambel virus, que des d'ahir no n'hi ha cap.

Salut ha rebut fins a 206 resultats de PCR en les últimes 24 hores i només una d'elles ha estat positiva, mentre que les altres 205 han estat negatives. Així doncs, a un dia de l'obertura de les fronteres, de moment només en sentit cap a Andorra, la situació sanitària al país continua en un molt bon estat.

D’altra banda, cal recordar que el Govern va decretar tres dies de dol nacional a partir de demà en record de les víctimes del coronavirus. Així doncs, es realitzarà un reconeixement a la memòria de les 51 víctimes de la pandèmia i a les seves famílies, que han sofert una pèrdua en unes circumstàncies d’aïllament que els ha impossibilitat l’acomiadament. Per aquest motiu, durant aquest període de dol se suspendrà la celebració dels actes oficials i de caràcter festiu. Les banderes oficials situades a l’exterior dels edificis romandran, durant els tres dies, a mig pal i les banderes interiors lluiran un crespó negre.

tracking