pandèmia mundial

Espanya treballa per atraure turistes de França, Alemanya i els països escandinaus

No serien sotmesos a una quarentena per tenir una situació epidemiològica millor o igual

Espanya treballa per atraure turistes de França, Alemanya i els països escandinaus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats espanyoles estan treballant per rebre turistes d’Alemanya, França i els països escandinaus en la segona meitat de juny, segons van indicar ahir a AFP fonts del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Al començament d’aquesta setmana, el govern havia anunciat que l’1 de juliol s’aixecaria l’actual quarantena de 14 dies als visitants estrangers, per reobrir-se des d’aquest mes al turisme, que representa un 12% del PIB.

El pla conegut aquest dissabte, no obstant això, accelera aquests plans, i permetria abans d’aquesta data l’arribada de turistes a les illes Canàries i les illes Balears, les dues úniques regions que, segons el ministeri, han sol·licitat de moment entrar en aquest pla “pilot”. En aquest sentit, el ministeri apunta al 22 de juny aproximadament per a l’inici de les arribades. Les nacionalitats a les quals es dirigeix són alemanys, francesos i ciutadans escandinaus, per ser aquests països els principals emissors i tenir una situació epidemiològica més favorable, o almenys equivalent a l’espanyola.

Aquests turistes no serien sotmesos a quarantena de 14 dies, va asseverar el ministeri, i va afegir que “el govern espanyol té un interès a mantenir el flux de turistes per via ferroviària, aèria i terrestre”, la qual cosa concerneix principalment els turistes francesos, uns 11 milions a l’any en temps normals. Així doncs, del dispositiu pilot quedarien de moment exclosos els britànics, el major contingent de turistes estrangers a Espanya, per considerar el govern espanyol que “la situació epidemiològica del Regne Unit és pitjor”. “S’està treballant més amb turoperadors alemanys”, molt propensos a destinacions com Mallorca, a les Balears, o Canàries, va reconèixer el govern de Madrid, i va afegir que Londres “s’autodescarta” d’aquesta mobilitat en imposar a partir del 8 de juny un aïllament de 14 dies als viatgers procedents de l’estranger. Del pla pilot també quedarien exclosos els turistes de fora d’Europa, ja que tal com van puntualitzar les mateixes fonts, en aquest moment “hi ha prioritat per a l’espai Schengen” de lliure circulació europea. De totes maneres, el ministeri va puntualitzar igualment que està obert a les propostes d’obertura que puguin presentar altres regions del país, com Andalusia, Catalunya o el País Valencià, amb centenars de quilòmetres de costa.

L’any passat, Espanya va ser la segona destinació turística mundial, només al darrere de França.

tracking