justícia

El Superior desestima l'apel·lació al Rambo

La Sala Penal considera que no hi ha indicis que demostrin que Cots va blanquejar diners amb la compra d’armes

El Superior desestima l'apel·lació al RamboARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va desestimar divendres el recurs d’apel·lació que va presentar l’acusació en contra de la sentència d’absolució dictada pel Tribunal de Corts, amb el qual volia acusar Martí Cots, més conegut com el Rambo de la Cerdanya, famós pel seu llarg historial delictiu a Espanyol i França. La fiscalia demanava que se l’acusés de blanqueig de capital, ja que amb la legislació actual el fet d’utilitzar els diners d’un robatori per comprar armes amb un nom fals, un fet que relata i accepta l’acusat, ja dictamina el blanqueig.

D’altra banda, la Sala Penal va considerar que no hi havia indicis suficients que demostressin que Cots realitzés la compra per beneficiar-se dels diners, sinó que, segons va puntualitzar la defensa de l’acusat, va aconseguir les armes perquè volia, sense tenir cap finalitat exacta, un fet que no demostra que es tractés d’un delicte de blanqueig. I així ho va confirmar el Tribunal Superior en la lectura de la notificació.

Cal recordar que el Rambo de la Cerdanya va ser detingut a territori andorrà el 23 de desembre del 2018 en un hotel d’Encamp. L’acusat va ser descobert després de demanar feina a una finca d’Auvinyà. Cots s’havia escapat a principis de desembre del 2018 del centre psiquiàtric en el qual estava reclòs per ordre del jutge. A més de França, el país veí del sud també el reclamava per un robatori a l’Hotel Alp de la Masella la matinada del 22 de desembre, un dia abans de la seva detenció, en el qual va sostreure més de 17.000 euros. Actualment es troba ingressat a la presó de Ponent de Lleida.

L'EMPRESONAT PER TRÀFIC DE DROGA QUEDARÀ EN SEMILLIBERTAT

L’acusat per tràfic i consum de drogues quedarà en semillibertat en els pròxims dies després d’haver complert dos terços de la condemna, en haver passat 17 mesos a Comella d’una pena de 27. Malgrat que el Tribunal Superior va desestimar els recursos d’apel·lació presentats per l’acusació i la defensa, que demanaven comissar el vehicle de l’acusat i la reducció de la condemna per col·laboració a l’hora de la detenció, respectivament. El lletrat defensor va afirmar que fa quinze dies va demanar la semillibertat al seu client per haver complert la part proporcional de la pena, bon comportament a la presó i tenir la possibilitat de treballar.

tracking