x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Itàlia adverteix d'un nou rebrot a la tardor

Itàlia adverteix d'un nou rebrot a la tardor

Itàlia adverteix d'un nou rebrot a la tardor

Itàlia adverteix d'un nou rebrot a la tardor

Actualitzada 30/05/2020 a les 06:26
Itàlia adverteix d’un possible rebrot de contagis a la tardor. Així ho va indicar el màxim responsable de l’Institut Superior de Sanitat (ISS), Silvio Brusaferro, durant la seva compareixença davant una comissió parlamentària. Brusaferro va reconèixer el risc “d’una segona onada” a la tardor perquè en aquesta època “augmenta la probabilitat de transmissió, ja que canvia el clima i romanem més en ambients tancats”. “És una dada objectiva”, va matisar. A més, atès que en aquesta estació de l’any són freqüents les infeccions de les vies respiratòries, existeix el risc que es generi “confusió amb altres simptomatologies de tipus respiratori” en casos que en realitat són de coronavirus. “Hem superat el pic de la infecció, estem en descens i en una fase de control que exigeix una particular atenció”, va sostenir Brusaferro, apostant per “identificar com més aviat millor els casos sospitosos i aïllar-los” per evitar una major propagació de la pandèmia.
Quant al nombre de casos, Itàlia va sumar durant l’última jornada 87 morts i 516 nous contagis, en línia amb les dades de dies anteriors. D’aquests positius i defuncions, bona part s’han produït a Llombardia, la regió més castigada per la Covid-19. En concret, la regió del nord va registrar 38 morts i 354 contagis, la qual cosa situa el balanç en 16.012 víctimes mortals i 88.537 afectats per la malaltia. Segons Protecció Civil, fins ahir s’havien registrat 232.248 casos a tot Itàlia, si bé hi va haver sis regions que no van sumar nous contagiats. Pel que fa als morts, amb els últims decessos són 33.229.

D’altra banda, els casos actius segueixen en declivi i se situen en 46.175. Entre ells hi ha 475 pacients a l’UCI, dotze menys que dijous, i 7.094 hospitalitzats, 292 menys. El 84% restant es troben aïllats en els seus domicilis. Pel que fa als pacients curats, en l’última jornada 2.240 persones van rebre l’alta, elevant el total de recuperats a 152.844. Fins ahir, a Itàlia s’havien dut a terme més de 3,7 milions de tests.
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va elevar ahir a 356.254 el nombre de morts al món a causa de la Covid-19, la qual cosa suposa 4.183 decessos addicionals per aquesta nova malaltia en una jornada. Els casos confirmats són gairebé 5,67 milions, és a dir 104.000 més que els reportats dijous, amb el que torna a pujar la corba de persones infectades.

Brasil va passar ahir formalment a ser el segon país amb més casos del planeta, amb 411.000 reportats a l’OMS, mentre que als Estats Units són gairebé 1,7 milions. El continent americà compta amb més de 2,6 milions de casos positius de coronavirus, mentre que Europa ha superat els 2,05 milions, arrossegat principalment per Rússia, el tercer país amb més persones contaminades pel nou virus.
Amb referència a la situació a França, el ministeri de Sanitat va informar ahir que s’han registrat 52 morts per coronavirus en l’última jornada, per la qual cosa la xifra total de morts des de l’inici de la pandèmia s’acosta cada vegada més als 29.000. En un comunicat, les autoritats sanitàries del país veí del nord van explicar que la xifra total de defuncions és ara de 28.714, dels quals 18.387 s’han registrat en hospitals i 10.327 en residències d’ancians i centres de dia. D’aquesta manera, l’executiu gal va ajustar les xifres després d’una setmana sense poder oferir dades concretes dels decessos produïts per un problema a l’hora de recomptar el nombre de morts.
Etiquetes
  • #1 Status Quo
    (30/05/20 10:50)

    El sistema ens ha revelat el seu autèntic rostre, ara les crisis i les pandèmies s'anuncien amb anterioritat sense cap tipus de pudor.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts