Landry Riba prepara la represa dels contactes amb el nou cap negociador de la UE

El secretari d'Estat d'Afers Europeus manté una primera reunió amb Stefano Sannino, exambaixador italià a Andorra

Landry Riba manté una primera reunió amb el nou cap negociador de la UE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, ha mantingut avui una primera reunió amb el secretari general adjunt del Servei Europeu d'Acció Exterior, Stefano Sannino, encarregat dels afers econòmics i mundials de la Unió Europea i recentment nomenat cap negociador per l'Acord d'Associació entre la Unió Europea i Andorra, Mònaco i San Marino. En aquest primer contacte, ambdós han compartit les repercussions de l'emergència sanitària i han preparat la represa de les negociacions. Riba ha valorat molt positivament el nomenament de Sannino pel seu coneixement de la realitat del Principat, ja que durant quatre anys va ostentar el càrrec d'ambaixador d'Itàlia al país. A més, destaca per la seva llarga trajectòria dins de les institucions europees.

Tal i com ja va fer amb les reunions mantingudes amb els seus homòlegs de França i Espanya, el secretari d'Estat ha avançat a Sannino la voluntat d'Andorra d'incorporar a la negociació de l'acord d'associació diferents mecanismes que permetin optar a solucions en cas d'una nova crisi i s'ha referit a l'acord com un marc jurídic per poder accedir a instruments de finançament extern en cas de necessitat.De la seva banda, el nou cap negociador ha expressat la voluntat de la UE d'avançaren els aspectes de la negociació que encara s'han d'acordar i ha proposat afegir al debat les necessitats actuals sorgides durant l'emergència sanitària i la conseqüent crisi econòmica i social.

Aquesta reunió és la tercera que ha mantingut Riba en els darrers dies i es preveuen algunes més amb els caps negociadors de Mònaco i San Marino, així com els representants dels coprínceps, abans del 10 de juny, quan es reprendrà l'agenda de negociacions amb la UE de manera virtual.

tracking