Desperta Laurèdia carrega contra el parc d'animals de Naturlandia

Considera que són exposats com “una atracció turística” i planteja convertir-lo en un centre de recuperació de fauna

Desperta Laurèdia carrega contra el parc d'animals de NaturlandiaNATURLANDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desperta Laurèdia ha aprofitat el naixement en captivitat de quatre cries d’os bru a Naturlandia per carregar contra el parc d’animals. Ho va afirmar ahir en un comunicat, en què va posar de manifest que lamenta l’augment d’animals en captivitat en un parc faunístic “on creixeran i viuran la resta dels seus dies i on seran exposats com a atracció per als visitants que arribin a Naturlandia”.

La formació recorda en el comunicat que els ossos viuen una mitjana de 25 anys en llibertat i arriben a l’edat adulta en uns cinc. En aquest sentit, l’arribada de les cries comporta que es dupliqui la població de plantígrads al parc, passant de tres a set animals. “Això afegeix encara més càrrega a un problema que ja era molt difícil de gestionar, ja que derivarà en una dificultat a l’hora de gestionar l’espai del parc d’animals i afegirà despeses de manutenció i veterinàries a una Naturlandia ja deficitària”, manifesta el partit lauredià.

El grup polític de la minoria al comú de Sant Julià de Lòria també considera que és necessari veure més enllà del naixement i cal plantejar-se quin és el futur del parc d’animals i de Naturlandia, en conjunt. Per aquest motiu, Desperta Laurèdia té la intenció d’exposar els seus neguits al nou director del parc, Xabier Ajona, amb la voluntat d’acostar posicions per poder trobar una solució per al parc d’aventures. “Volem treballar per la defensa de la muntanya de la Rabassa, la qual és propietat de tots els veïns i veïnes de la parròquia, i també hem de cercar una opció convenient per l futur de Sant Julià de Lòria”, va comentar el grup.

Tanmateix, la formació va informar que Andorra no està adherida al conveni internacional Cites (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora), un fet que provoca que “davant la possible necessitat d’haver de cercar una sortida per als animals del parc faunístic lauredià, no se’n pugui traslladar cap a un altre país que sigui pertinent a una espècie protegida que hagi nascut al Principat. I va puntualitzar que una de les principals premisses del Govern per autoritzar la creació del parc a la Rabassa va ser la de mantenir un estricte control de la natalitat dels animals. “La mesura es va prendre per l’escàs marge de maniobra i els costos econòmics que afegeix a Naturlandia, com en aquest cas, l’augment de població d’espècies protegides en captivitat”, va dir.

Així, la voluntat del grup polític és buscar vies per dotar el parc d’animals d’un valor ecològic real i que permetin finançar-ne una part dels costos que comporta. “Una de les possibilitats que cal estudiar és la conversió d’aquesta activitat turística d’escàs valor ambiental en un centre de recuperació de fauna pirinenca, amb la col·laboració del Govern. Una altra seria l’adhesió a xarxes de parcs faunístics europeus per desenvolupar projectes d’estudi i recerca a la Rabassa i, al mateix temps, oferir un atractiu turístic natural i diferenciat”, indiquen des de la formació laurediana.

tracking