educació

Un servei de càtering servirà els àpats de l'Escola andorrana

Un servei de càtering servirà els àpats de l'Escola andorrana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de pares i mares de l’Escola andorrana ha arribat a un acord amb l’empresa El Rebost del Padrí per tal de garantir els àpats als alumnes que tornin el 2 de juny a l’escola. L’entitat, que gestiona aquest servei, va informar ahir que han optat per aquesta alternativa després de valorar-ho amb l’empresa que els assessora en seguretat i qualitat alimentària i concloure que no podien reobrir les cuines amb plenes garanties. Apunten que tenen “molt poc temps” per posar en marxa el servei i no el suficient per fer una formació específica al personal, que hi hauria dificultats per aplicar els protocols de seguretat, que el fet de desconèixer la quantitat d’alumnes que es quedaran a dinar dificultaria la gestió de les compres i, finalment, que tenen el personal amb ERTO i que tampoc sabrien –per la incertesa sobre la xifra d’alumnes– a quina xifra de treballadors haurien d’aixecar la suspensió de contracte.

Ara mateix, i segons va explicar Pep Escolà, responsable d’El Rebost del Padrí, ja saben del cert que hauran de servir menús per a uns tres-cents nens, les famílies dels quals ja han demanat formalment el servei de menjador escolar. Una xifra, però, que pot créixer els propers dies. L’empresa, va afegir Escolà, podria servir fins a un miler d’àpats. Per tal de no penalitzar més les famílies, l’entitat de mares i pares i l’empresa han acordat que el servei costi el mateix als pares malgrat que la nova fórmula tingui un cost superior. L’única diferència, van assenyalar des de l’AMPA, és que “no hi haurà reduccions pel nombre de dies de no assistència al menjador”.

El Rebost del Padrí es farà càrrec de l’elaboració dels menús i del transport fins als centres de maternal i primera ensenyança (la secundària queda fora). La logística, però, no permet fer els àpats per a al·lèrgics o intolerants alimentaris.

El nou protocol sanitari per a la reobertura de les escoles estableix que els menjadors s’organitzin a partir de les unitats de convivència, que són les que comparteixen aula. Entre les diferents unitats de convivència hi haurà d’haver una distància de seguretat mínima d’1,5 metres.

Activitats d’estiu

El comú de la capital va confirmar ahir les activitats d’estiu per a infants entre 3 i 14 anys en el període comprès entre el 29 de juny i el 7 de setembre. La corporació ha engegat una enquesta per tal d’adequar l’oferta a les jornades laborals dels pares i ha publicat els edictes per a la contractació dels monitors. Les inscripcions es podran formalitzar a partir del 15 de juny.

tracking