consell del comú

La Massana preveu que els ingressos caiguin 1,6 milions per l'actual crisi

L’equip de govern presenta un nou calendari de pagaments de les taxes que té la parròquia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, va xifrar en 1,6 milions la caiguda d’ingressos que patirà el comú de la parròquia a causa de la crisi provocada per la Covid-19. Molné ho va exposar durant la sessió del consell del comú celebrada ahir, en què també va recordar que la parròquia farà una cessió al Govern per tal d’ajudar en les despeses de la gestió i de la crisi sanitària d’un milió d’euros. A més a més, va explicar que s’està revistant el pressupost de l’exercici per avaluar els possibles canvis que s’hagin d’abordar.

Pel que fa al calendari per al cobrament de taxes, la corporació va aprovar que es fes una aturada. En aquest sentit, el nou calendari fiscal que es va aprovar ahir no preveu que es realitzi cap cobrament, com a mínim, fins a l’agost, quan s’hauran de fer efectius els pagaments dels guals i dels rendiments arrendataris. Al setembre es passarien a cobrament l’enllumenat, la propietat immobiliària i la taxa d’higiene, mentre que la resta de cobraments es realitzaran el mes d’octubre.

En la mateixa sessió es va aprovar diverses mesures que tenen afectació en l’urbanisme, com ara l’ajustament dels imports de cessió econòmica del valor del terreny de cessió obligatòria i l’aprovació de la rectificació de la 18a modificació del POUP, ja que calia definir el límit entre dues propietats. En aquest punt, la cònsol major es va abstenir per afectar un familiar. Finalment, també es va aprovar la licitació de les obres d’ampliació del dipòsit d’aigua de la Caubella, que passarà a tenir 90 metres cúbics.

tracking