Els Mallol esperen la proposta dels Cachafeiro per abandonar el Punt

Els propietaris del terreny volen una sortida controlada del centre comercial i esperen una proposta dels Cachafeiro

Els Mallol permetrien un període de quatre mesos per deixar el PuntFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els propietaris del terreny del Punt de Trobada, la família Mallol, estan disposats a donar un període de quatre mesos, a partir que la Batllia dicti l’execució de la sentència que obliga la família Cachafeiro a deixar el centre comercial, perquè es faci la sortida de manera ordenada i controlada. Els Mallol estan en espera de la proposta dels Cachafeiro amb un pla per desallotjar el centre comercial. Cal recordar que els propietaris del terreny havien demanat als gestors del supermercat un pla de sortida de l’espai quan el Superior va confirmar la sentència de desnonament que els Cachafeiro mai van arribar a presentar.

Gairebé tancada la via judicial a Andorra (encara es podria presentar un recurs de súplica al Constitucional) i amb la possibilitat oberta d’anar al Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg si així ho consideren els Cachafeiro, ara tot gira al voltant de la liquidació de l’estoc que hi ha al centre comercial. Si aquest l’assumeixen els nous gestors del centre comercial, el grup Pyrénées, o es manté el supermercat com fins ara fins que es liquidi la totalitat de l’estoc.

Antiguitat dels treballadors

Respecte als actuals treballadors del Punt de Trobada, Pyrénées va reiterar dimarts, quan es va conèixer la sentència del Tribunal Constitucional que confirmava els desnonament del centre comercial, la seva voluntat de garantir el gruix dels llocs de treball de l’actual plantilla. El que no té intenció d’assumir és l’antiguitat dels actuals treballadors i vol que se’ls acomiadi primer per després tornar-los a contractar.

La propietat vol que la sortida dels Cachafeiro del Punt de Trobada es faci amb una transició ordenada, i Pyrénées com a nou gestor del centre comercial s’ha posat a disposició dels Mallol per supervisar amb l’experiència que té en el sector la sortida dels fins ara responsables dels grans magatzems perquè aquesta es faci de manera coordinada.

Pyrénées té pràcticament tancat un acord amb Carrefour França per crear el nou gran espai comercial amb la gran oferta de l’empresa francesa que ja està present al Principat amb la seva marca blanca al supermercat Andorra 2000.

Execució del veredicte

Cal recordar que l’execució del veredicte que ha ratificat el Tribunal Constitucional està de moment afectat per l’aturada parcial de la feina a la Batllia provocada per la crisi sanitària del coronavirus, però l’activitat es reprendrà amb l’aprovació de la nova llei òmnibus que treballa el Consell General i que ha de ser aprovada d’aquí a poques setmanes.

La mateixa reactivació en l’àmbit judicial comporta que el saig continuï amb el procés per reclamar el pagament dels 6.475.877 euros d’indemnització que ha de rebre la família Mallol dels Cachafeiro per continuar al centre comercial des de la finalització del contracte el 2015, diners als quals s’hi han de sumar 141.772 euros mensuals a comptar des del gener del 2017 i fins que es concreti la desocupació definitiva de l’edifici que ocupa el Punt de Trobada.

La sentència de l’Alt Tribunal confirma que la família Cachafeiro ha d’abandonar definitivament l’edifici del Punt de Trobada que ha explotat durant anys com a centre comercial i retornar-lo als propietaris. El Tribunal Constitucional va tancar dimarts amb la seva sentència el que de ben segur serà l’últim capítol d’un plet judicial que es va iniciar el 12 de maig del 2016, en desestimar el recurs d’empara presentat pels llogaters el 17 de desembre passat per evitar el desnonament.

Una setmana abans el Tribunal Superior havia confirmat íntegrament la sentència de la Batllia i declarava extingit el contracte d’arrendament que vinculava la família Cachafeiro amb els grans magatzems Punt de Trobada, que formalment havia caducat el 31 de desembre del 2015.

tracking