Pandèmia mundial

Tornar a la ficció de la mà del cinema

Els Cinemes Illa tornen la setmana vinent amb nova cartellera i tenint en compte les mesures de seguretat i higiene perquè els cinèfils puguin gaudir de les pel·lícules preferides sense haver de tenir preocupacions.

Tornar a la ficció de la mà del cinema

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torna la ciència-ficció a les grans pantalles. Els Cinemes Illa obriran les portes la setmana vinent amb menys aforament però amb les estrenes del moment. El director dels cinemes, Jordi Torres, va explicar al Diari que es preveu l’obertura divendres 5 juny, amb les màximes condicions d’higiene i seguretat, tot i que algunes a hores d’ara encara estan acabant de perfilar-se.

La primera de les qüestions a tenir en compte serà la venda en línia de les entrades. “Hem de fomentar que la gent compri per internet per evitar les cues”, va dir el director. A més, s’incorpora una figura que durant molts anys va ser un puntal en aquest tipus de sales, l’acomodador. A partir d’ara, almenys fins que no es pugui tornar a la plena normalitat, el cinema no comptarà amb les entrades numerades. D’aquesta manera, serà aquest acomodador qui indicarà on haurà de seure cada persona. Per aquest motiu, es fa difícil parlar de percentatges d’aforament. “No podem dir que tindrem un trenta o un cinquanta per cent d’aforament perquè depèn de cada sala i el nombre de localitats de què disposi”, va explicar Torres. D’aquesta manera, allò de seure al costat d’un desconegut escoltant-lo menjant crispetes o la lluita per descansar el braç al seient no passarà. Cada usuari haurà de mantenir una distància de seguretat que eviti qualsevol contacte.

Tampoc hi haurà tantes sessions. Si estem acostumats que d’una mateixa pel·lícula normalment hi hagi quatre horaris diferents, segurament aquest quedarà reduït a la meitat. I això, per què? Té a veure amb les condicions d’higiene de la sala. En aquest sentit, el director va explicar que normalment, entre sessions hi ha un marge de temps entre vint i trenta minuts per poder netejar la sala. Ara, en canvi, havent de fer una neteja més exhaustiva, provocarà que això allargui el temps entre reproduccions.

Veure una pel·lícula menjant crispetes o llaminadures també serà possible. Si normalment cadascú podia escollir els seus caramels preferits, ara es vendran amb bosses tancades per evitar que hi hagi contacte amb els estris. També les crispetes es podran comprar amb normalitat, tot i que Torres va explicar que es posarà una bossa de plàstic sobre la paperina per evitar que hi hagi alguna partícula que pugui contenir el virus. “Això serà possible perquè els treballadors vetllaran en tot moment pel correcte funcionament i també aniran protegits adequadament per evitar qualsevol contagi.”

Uns treballadors que han vist les conseqüències econòmiques directament i s’han vist afectats per un ERTO. De fet, el director va explicar que tots els treballadors es troben en aquesta situació excepte ell mateix, que compta amb una reducció de la jornada. “Tots ho vam entendre que era el millor per a l’empresa.” Tot i això, amb aquesta reobertura del cinema algunes suspensions de contracte s’aixecaran, tot i que està per definir a quants treballadors implicarà i de quina manera.

Així doncs, sembla que de mica en mica aquest sector també va tornant a la normalitat i malgrat que arribi l’estiu, Torres va assegurar que les distribuïdores preparen nous films interessants que poden agradar als cinèfils. De fet, el director va al·legar que depenent de la cartellera, aquesta és el que fa que les sales s’omplin més o menys, indiferentment del mes de l’any.

tracking