x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

La CEA demana que no es redueixi dràsticament la inversió pública

L'ens assegura que agreujaria encara més la crisi econòmica i vol impulsar un debat que permeti garantir la competitivitat de les esmpreses quan acabi la crisi sanitària
Actualitzada 27/05/2020 a les 12:05
La Confederació Empresarial Andorrana ha demanat a Govern que impulsi un debat estratègic el més aviat possible per garantir la competitivitat de les empreses del país una vegada es deixi enrere la crisi sanitària. El comitè executiu de l'ens considera que hi ha d'haver una discussió i un acord de país que giri al voltant de tres qüestions fonamentals. La primera d'elles és el repartiment dels costos de la crisi. L'ens recorda que la càrrega financera generada per la pandèmia l'ha suportada el teixit productiu, amb el pagament íntegre dels salaris durant gairebé dos mesos de davallada dràstica de la facturació, així com el sector públic, "l'endeutament del qual és sempre un impost ajornat". En aquest sentit, consideren que és "essencial" determinar com es produeix el repartiment d'aquests costos perquè "no es tradueixi en una pèrdua de competitivitat fiscal ni en una reducció dràstica de la inversió pública que contribuiria a agreujar, encara més, la crisi econòmica".
La segona qüestió prioritària és l'adaptació a la nova situació, amb una redefinició de les estratègies que ajudin als sectors econòmics tradicionals a adaptar-se a la nova situació i puguin mantenir la seva capacitat de generació de riquesa. La CEA considera que s'ha d'aprofitar la bona gestió de la crisi sanitària i la imatge del país per "bastir un pla que permeti rellançar l'economia al tomb de la qualitat, el valor afegit i la sostenibilitat".

El tercer punt en qüestió és garantir la competitivitat de l'economia andorrana en l'escenari posterior a la Covid-19, amb un abordament de la diversificació de l'economia, "sense la qual serà pràcticament impossible trobar aquest espai de competitivitat que necessitem en l'escenari post Covid-19". La CEA proposa tractar assignatures pendents com el comerç online, la digitalització de les empreses o la e-administració, explorant nous sectors i potenciant clústers de noves activitats. 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts