x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

El coordinador del SUM és destituït pel seu “autoritarisme”

El cap del servei d’urgències convocarà un concurs intern per nomenar el substitut
Bertran en una actuació del SUM.

El coordinador del SUM és destituït pel seu “autoritarisme”

Bertran en una actuació del SUM.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/05/2020 a les 06:22
El cap del servei d’urgències, el doctor Marcos Gutiérrez, ha decidit la destitució del responsable del transport sanitari urgent, Xavier Bertran, per la qual cosa a partir del 15 de juny es convocarà un concurs intern per cobrir la plaça que queda vacant.
El coordinador de tècnics en transport sanitari del SUM ja fa temps que estava en el punt de mira i no ha estat fins que la situació de gravetat a causa de la Covid-19 s’ha normalitzat que Gutiérrez ha decidit prescindir del seu servei. Segons van explicar ahir fonts del SAAS, el principal motiu ha estat la forta personalitat de Bertran, que generava un mal ambient laboral i un clima enrarit amb els treballadors del SUM, que les mateixes fonts van definir com a “problemes d’autoritarisme” que estaven generant molts conflictes interns i queixes dels tècnics del servei al cap d’urgències.

Dins d’aquesta trajectòria complicada s’ha de recordar que el responsable destituït tenia una gran afinitat amb l’anterior cap del servei d’urgències, Josep Gómez, que també va ser objecte de moltes crítiques per la manera de tractar els empleats sanitaris.
En una carta interna, Gutiérrez comunica als treballadors que entre els seus objectius des que va assumir el càrrec figura “mantenir i desenvolupar la màxima d’un ambient laboral d’acord amb les expectatives creades per tot el personal”, un repte que la personalitat de Bertran feia pràcticament impossible.

La decisió contundent del màxim responsable d’urgències té el suport dels seus superiors, coneixedors dels problemes interns que es patia en aquest departament clau del SAAS.
El setembre de l’any passat el comitè directiu del SAAS va acordar l’acomiadament causal del cap d’urgències, Josep Gómez Jiménez. El doctor es trobava de vacances i la decisió li va ser comunicada quan es va reincorporar a la feina. També es va decidir de presentar una querella criminal contra Gómez Jiménez per la seva actuació respecte a la comercialització i els beneficis econòmics del sistema de triatge de l’hospital.

La batlle Maria Àngels Moreno va decidir encausar Gómez Jiménez per l’apropiació del sistema de triatge. Aquest fet va ser clau per desencallar les discrepàncies internes que hi havia al SAAS respecte a com actuar amb el cap d’urgències. La investigació de com s’havia produït el cas del triatge va fer que la direcció perdés la confiança en el cap d’urgències, entenent que havia perjudicat el SAAS i se n’havia beneficiat econòmicament. Gómez i Bertran havien exterioritzat una bona relació.

 
Etiquetes
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts