x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Menys de 50 casos actius de coronavirus al Principat

Professionals de la salut a les finestres de l'hospital.

Menys de 50 casos actius de coronavirus al Principat

Professionals de la salut a les finestres de l'hospital.

Fernando Galindo
Actualitzada 26/05/2020 a les 07:03
El cap de Govern, Xavier Espot, va indicar ahir en roda de premsa que a hores d’ara hi ha 49 casos actius de coronavirus al país després que s’hagin registrat 10 recuperacions en les últimes hores. Així mateix, va detallar que el nombre total de persones que han superat la malaltia és de 663, mentre que el de casos acumulats es manté en 763 i les defuncions, en 51. Pel que fa a la incidència de la malaltia entre els professionals de la salut, actualment n’hi ha nou de contagiats (hi ha hagut set recuperacions en les últimes hores) i entre els efectius dels cossos especials hi ha una persona de baixa.
Quant a les hospitalitzacions, Espot va detallar que hi ha set persones ingressades, cinc de les quals eren pacients que es trobaven al centre sociosanitari El Cedre. A la unitat de cures intensives (UCI) hi ha una persona. D’altra banda, el cap de Govern va precisar que en les últimes hores s’han rebut els resultats de 899 proves PCR, d’entre les quals només hi ha hagut sis positius i els altres 893 han estat negatius.

Durant la compareixença, Espot també va anunciar que ha avançat que en la segona volta del cribratge massiu s’han realitzat 57.300 tests, que sumats als de la primera volta acumulen un total de 124.280 anàlisis. També va apuntar que la segona onada de tests acabarà demà. Respecte als resultats obtinguts fins a l’equador de la segona volta, divendres passat –amb 41.797 tests realitzats–, s’ha obtingut que el 90,9% de les proves han donat un doble negatiu en IgM i en IgG; l’1,0% ha resultat negatiu en IgM i positiu en IgG; el 6,1% han donat positiu en IgM i negatiu en IgG, i finalment l’1,9% ha resultat positiu tant en IgM com en IgG. Per tant, tal com va remarcar el cap de Govern, els resultats parcials de la segona onada conclouen que “el 9% dels cribrats haurien generat anticossos”.
Seguint amb el protocol establert, ja s’han dut a terme 6.002 PCR a totes aquelles persones que, després del resultat preliminar del test, han estat derivades al metge referent amb l’objectiu de complementar el diagnòstic. D’aquestes PCR, 81 han donat positiu, un 1,35% del total. La previsió és diagnosticar-ne unes 110.
  • #1 Jordi
    (26/05/20 09:39)

    Enhorabona, ja en parlarem el dia 15 de juny.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts