Pandèmia mundial

Malestar del Govern amb el PS per l'abstenció en una llei amb moltes de les seves demandes

Malestar del Govern amb el PS per l'abstenció en una llei amb moltes de les seves demandesCONSELL GENERAL / E. COMELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Consell General va tirar endavant la tercera llei de mesures urgents centrada en matèria processal i administrativa, però que també incloïa una sèrie de disposicions finals que feien referència a ajudes directes per als treballadors autònoms. Els grups de la majoria (DA, Liberals i CC) i terceravia van votar favorablement al text legislatiu, mentre que el PS es va abstenir.

Aquesta decisió va causar cert malestar en l’executiu, ja que segons va explicar fonts del Govern, el projecte de llei que es va sotmetre a consideració incloïa moltes de les demandes i consideracions que havia fet el PS. La darrera, com va explicar el mateix cap de Govern, Xavier Espot, inclosa divendres a la tarda. No obstant això, Pere López va defensar l’abstenció tot i afirmar que la part més tècnica de la llei, la que feia referència als terminis tant judicials com administratius, era necessària. No obstant això, el president del grup del PS no va estar d’acord amb les disposicions addicionals que parlaven sobre els autònoms i va afirmar que “nosaltres estem al costat dels assalariats, dels autònoms, i no estem aquí per donar-los el plaer de votar a favor la seva llei”, i va afegir, amb referència a la proposició de llei sobre autònoms que el grup socialdemòcrata va entrar a tràmit al Consell General, que “ja tindrem temps de debatre sobre els autònoms quan Govern emeti el seu criteri sobre la nostra proposició de llei”.

Sobre el text, el president del grup de CC, Carles Naudi, va afirmar que “aquesta llei és una bona notícia i albira més optimisme, i un horitzó que és l’obertura de la Batllia i es fa garantint el dret de defensa i amb totes les garanties jurídiques”, mentre que Ester Molné (DA) va instar a “no seguir amb les picabaralles amb el PS, perquè la societat no és el que espera de nosaltres”. Per la seva part, i sobre les reiterades demandes de mà estesa del PS per “parlar de tot”, Espot va dir que “vull agrair al senyor Pintat el seu sentit d’Estat. I si amb ell em puc posar d’acord, per què amb vostè no? Tots hem de fer autocrítica”. Per la seva part, Josep Pintat (terceravia) va demanar que es redactés “un full de ruta amb totes les opcions sobre la taula per prendre decisions”.

tracking