x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Els comuns veuen injust que Escaldes es desmarqui del fons solidari

Els cònsols valoren que tots els ciutadans han de rebre les mateixes ajudes i prestacions
Gili a l''Stop Lab' d'Escaldes on es van fer els tests del coronavirus.

Els comuns veuen injust que Escaldes es desmarqui del fons solidari

Gili a l''Stop Lab' d'Escaldes on es van fer els tests del coronavirus.

Fernando Galindo
Actualitzada 26/05/2020 a les 18:13
Els comuns estan majoritàriament d’acord a contribuir econòmicament al fons solidari per ajudar Govern a afrontar l’important despesa que ha suposat fer front a la crisi generada pel coronavirus, però la majoria de corporacions locals no amaguen el seu malestar per la negativa primer, i la indefinició després, per part del comú d’Escaldes que encapçala Rosa Gili.
La resta de mandataris comunals consideren que no hi ha res que impedeixi a Gili desmarcar-se dels altres, però afirmen que es tractaria d’una mostra d’insolidaritat que els mateixos ciutadans hauran de jutjar. La majoria de cònsols consultats consideren que si Escaldes no fa cap aportació es produirà una clara discriminació, ja que els escaldencs rebran les ajudes que decreti el Govern amb els diners dels comuns i alhora les de la seva pròpia corporació, que té previst destinar 2,5 milions d’euros per a projectes que ajudin a superar la crisi pel coronavirus.

Encara no està clar si la contribució es farà descomptant-la directament de les transferències dels comuns o bé que aquests facin el pagament. Sí que és segur que aquest any les corporacions rebran força menys diners de l’administració central, ja que la recaptació d’aquesta caurà per culpa del virus que està afectant tots els sectors econòmics.
Cada comú farà una aportació voluntària en funció de les seves necessitats. Ordino ja té decidit que donarà 800.000 euros, altres parròquies, com Sant Julià de Lòria, passen per una situació financera molt delicada, de manera que no hi ha un mateix import per a tots els comuns.

Si Escaldes-Engordany no s’hi adhereix, probablement serà l’única corporació que quedarà al marge del fons de solidaritat, una decisió que alguns mandataris locals qualifiquen d’equivocada i que por acabar passant factura, “perquè no estem davant d’una disputa partidista, sinó d’un problema d’àmbit nacional on els beneficiaris haurien de ser tots els ciutadans de la mateixa manera, sense diferències”.
Tanmateix, la setmana passada Gili va confessa que encara estan valorant si afegeixen al fons solidari del Govern una part dels 2,5 milions d’euros que tenen previstos en el pressupost per ajudar la parròquia. Segons Gili, “no ens hem pronunciat; ja veurem si posem una part d’aquests diners dins del fons del Govern”, i va remarcar que primer “els ho farem saber a totes les parts implicades, a comuns i l’executiu, abans de fer l’anunci”.

Des del comú s’assenyala que primer s’ha d’aprovar el pressupost per valorar si desvien una part al Govern. “L’estem treballant a marxes forçades i no podem donar una data, tot i que esperem que sigui aviat”, va puntualitzar la cònsol.
Etiquetes
Veure’n més
36
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts