x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Els casos de violència de gènere creixen un 60%

Filloy atribueix l’increment a les tensions viscudes en l’àmbit familiar durant el confinament
El ministre Víctor Filloy en la compareixença d'aquesta tarda

Els casos de violència de gènere creixen un 60%

El ministre Víctor Filloy en la compareixença d'aquesta tarda

A. E.
Actualitzada 26/05/2020 a les 17:04
El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha informat que durant els primers cinc mesos de l’any s’han detectat 93 nous casos de violència de gènere, el que suposa un increment del 60% respecte al mateix període de l’any anterior. “El confinament està comportant estrés en moltes famílies”, ha reconegut Filloy. En aquest sentit, el ministre ha exposat que Afers Socials segueix 151 casos actius, el que també ha comportat un augment del 30%. De la mateixa manera, el responsable de la cartera ha anunciat que s’està treballant, de manera conjunta amb els comuns, en un protocol per reforçar la prevenció d’aquesta problemàtica.
Durant la compareixença en la comissió legislativa d’Afers Socials i Igualtat, Filloy també ha posat èmfasi en la xarxa de voluntariat desplegada des de l’esclat de la pandèmia. Sobre aquesta qüestió, el ministre ha detallat que un total de 1.346 voluntaris han col·laborat en diferents dispositius, dels quals 1.208 han participat en els stoplabs, 84 a l’Hotel Fènix, 43 a l’Hotel Cèntric i nou administratius focalitzat en temàtiques relacionades amb els transfronterers.
Etiquetes
  • #6 La violència de gènere és un fet estructural
    (26/05/20 22:02)

    Se'n diu de gènere perquè aquest tipus de violència és estructural. No són fets aïllats, és el resultat d una tradició patriarcal que conceptualitza la dona en tant que propietat. Lamentable els comentaris que desprèn aquesta notícia.

    Respondre
  • #5 Ideologia de gènere
    (26/05/20 21:34)

    Considerar que la violència en la parella només s'exerceix en un sentit, dels homes cap a les dones, constitueix una visió molt parcial de la realitat, que és defensada per la perspectiva de gènere. Ens trobem amb un discurs de gènere, feminista i esbiaixat que manté que el problema és dels homes i que es deu a una qüestió netament cultural: el patriarcat i, per tant, el masclisme.

    Respondre
  • #4 Damia
    (26/05/20 21:09)

    I les falses denúncias, perquè mai es parla d'això? Perquè la justícia és tan permissiva i tam poc contundent amb les falses denúncias de dones despechadas?

    Respondre
  • #3 Correcció política
    (26/05/20 21:04)

    No és violencia de gènere, és violencia intrafamiliar, la violència NO té gènere.

    Respondre
  • #2 Olivier Bracque
    (26/05/20 20:54)

    Bon dia,
    La raó de tenir més agressions és que el Sr ministre no ha fet la seva feina. Passar tot el dia smb el seu agressor no pot se acceptat dd cap manera. Quines mesures a proposat? A desaparegut de la circulació i sortir a la foto per una donació de guants... Trist i intolerable.

    Respondre
  • #1 De gènere????
    (26/05/20 19:08)

    Olé! Ja hem adoptat el llenguatge espanyol!!! La meitat dels casos son per agressions MUTUES. Perquè si la dona també és agressora, la violència que rep ella té un nom diferent? Mare meva. Ja som una província espanyola. Felicitats. 

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts