x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
justícia

El Constitucional ratifica el desnonament del Punt de Trobada

L'Alt Tribunal desestima el recurs d'empara presentat per la família Cachafeiro
Actualitzada 26/05/2020 a les 17:33
El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d'empara que la família Cachafeiro va presentar el passat 17 de desembre per aturar l'execució del desnonament del Punt de Trobada. L'Alt Tribunal considera que la sentència del Tribunal Superior de Justícia i de la Batllia manifesten "amb contundència" que el text del contracte d'arrendament és "ben precís" quan fixa el 31 de desembre del 2015 com a termini de finalització d'aquest i que "resultava correcte utilitzar el procediment establert a la Llei d'arrendament de finques urbanes". Així mateix, el Constitucional argumenta que ambdues sentències tracten en profunditat les qüestions, en les quals s'aborden els aspectes processals, que fonamenten jurídicament la seva decisió i que entren en el "fons de l'assumpte", ja que examinen la demanda i les conseqüències de la seva estimació. El Tribunal Constitucional també considera que les conclusions a les quals arriben les dues sentències no poden ser titllades de contradictòries i són "ajustades a les regles del raonament lògic, formal i jurídic", fet que per tant, no vulneren els drets a la jurisdicció, motiu pel qual desestima el recurs d'empara. 
La família Cachafeiro remarcava que les sentències tenien “un error molt gran, flagrant”, perquè es basaven en la Llei d’arrendament de finques urbanes del 1999, que “no és aplicable perquè el contracte de lloguer és del 1982, 17 anys abans de la llei”, segons detallava el seu advocat el dia que van presentar el recurs d'empara.


Garantia per "al gruix" de llocs de feina

Pyrénées, l'empresa que gestionarà el nou centre comercial que s'obrirà en l'espai que ocupa el Punt de Trobada, respecta la decisió judicial i "resta a l'expectativa de l'execució de la sentència" que estava suspesa en espera de la resolució del Constitucional per poder iniciar la nova etapa quan es concreti el desnonament, segons fonts properes a la societat i coneixedores del cas. La societat reitera que té la voluntat de "garantir el gruix dels llocs de treball de l'actual plantilla" del Punt i té la intenció de fer tot el que estigui al seu abast per reduir els terminis de reobertura pensant especialment en els treballadors del nou centre comercial. 
Etiquetes
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts