Pandèmia mundial

Cap pacient amb Covid-19 a l'UCI

L'últim ingressat que queda a cures intensives ha donat negatiu per segona vegada a la prova del virus i aviat serà traslladat a planta

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades epidemiològiques continuen amb la línia d'evolució favorable dels darrers dies. En l'actualització que ha donat avui el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha destacat que l'últim pacient que encara estava ingressat a l'UCI de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell amb Covid-19 ha donat negatiu en una segona prova de PCR i per tant "ja es pot parlar que a l'UCI no hi ha cap pacient positiu". Aquesta persona evoluciona favorablement i aviat serà traslladada a planta, tal i com ha informat el titular de Salut. Allà se sumarà als altres set pacients que segueixen ingressats amb Covid-19, cinc de les quals provenen d'El Cedre.

Pel que fa a les xifres totals, es mantenen en 763 els casos totals per coronavirus, als quals se'ls ha de sumar els 81 detectats arran del cribratge massiu, que la majoria són asimptomàtics, segons ha indicat el ministre. El nombre de malalts actius ha baixat fins els 36 positius, 13 menys que ahir, i per tant ja hi ha 676 persones que han superat el coronavirus, mentre que les difuncions es mantenen en 51. D'aquests pacients actius, hi ha nou que són professionals de la salut i un dels cossos especials.

Per altra banda, els tests d'anticossos realitzats fins avui el migdia, un dia abans del final del segon cribratge, ja superen els 129.000. D'aquests, 61.042 són de la segona ronda. En aquest sentit, Martínez Benazet ha destacat que els inscrits han seguit assistint als tests ja que l'afluència de gent només s'ha vist rebaixada en un 1%, malgrat alguns indicis que apuntaven que es podria reduir més significativament. Amb la meitat de tests analitzats de la segona ronda, els resultats mantenen que un 9% de la població ha generat anticossos, mentre que la dada puja a l'11,1% entre els professionals de la saluta, els quals ja han estat tots cribrats i per tant aquestes dades són definitives. Per contra, un 88,7%, és a dir 1.130 sanitaris, no han generat anticossos i per tant no han contret la malaltia.

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

tracking