x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

L'abstenció del PS a la llei pels autònoms centra les crítiques de la majoria

El text que ha estat aprovat aquest matí al Consell General també determina els terminis de la represa de l'activitat judicial i administrativa
Pere López, durant la sessió del Consell d'aquest matí.

Pere López al Consell General

Pere López, durant la sessió del Consell d'aquest matí.

Consell General/Eduard Comellas
Actualitzada 25/05/2020 a les 12:57
El Consell General ha aprovat aquest matí el Projecte de llei de mesures excepcionals i urgents en matèria processal i administrativa, que corregeix i clarifica les mesures en relació als ajuts per als autònoms, i determina els terminis de la represa de l'activitat judicial. El text ha tirat endavant amb onze vots a favor, cap en contra i quatre abstencions del Grup Parlamentari Socialdemòcrata. La sessió, que ha tingut una durada d'una hora i mitja, ha estat marcada per les crítiques dels grups de la majoria i el cap de Govern envers Pere López i la seva formació, a qui han retret no haver donat suport al Projecte tot i no contemplar totes les mesures que havien proposat.
López ha reiterat que hi ha molts autònoms que encara no han percebut res des que va començar l'emergència sanitària, i ha justificat que no consideren suficients les ajuden que es preveuen en el text. "No podem donar l'esquena a les persones. El nostre compromís és amb elles i no amb el Govern", ha exposat el president socialdemòcrata. López també ha tillat d'"erràtica política" la gestió de l'executiu, a qui ha demanat més previsió. A més, ha retret per enéssima vegada que el Govern no hagi acceptat la ma estesa del seu partit polític. En aquest sentit, Xavier Espot ha replicat que amb Josep Pintat té trucades constants per discutir algunes propostes i amb López no, i ha culpat al president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata de la manca de contacte directe. "Faci autocrítica i la ma estesa es podrà convertir en realitat molt aviat", ha manifestat el cap del Govern a López.

Espot ha lamentat que no hagi donat suport a la llei i ha assenyalat que hi han propostes de la formació vermella que sí s'han tingut en consideració i quan no ha estat així s'ha justificat el motiu. López també ha centrat les crítiques dels consllers Carles Naudi d'Areny-Plandolit, Ester Molné i Ferran Costa. "El seu argument no s'aguanta. No donen suport a la llei perquè hi hagin aspectes negatius en el contingut, si no perquè no contempla algunes mesures que van proposar", ha retret Costa a López, mentre que el conseller de Ciutadans Compromesos ha apel·lat al 'Virtus Unita Fortior' de l'escut en moments com l'actual.
El president de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, també ha demanat al Govern durant la sessió del Consell General que es redacti un full de ruta sobre els escenaris positius i adversos que pot tenir el país i que defineixi el procés de reobertura i de recerca de suport internacional. Pintat ha assegurat que és conscient que aquest procés és "difícil d'albirar", però que la clau és "anar a Europa per cerca aquests recursos econòmics". Així mateix, el grup parlamentari ha votat a favor de la llei de mesures urgents perquè el text "cerca diferents objectius com reprendre activitat jurisdiccional, aportar seguretat jurídica i evitar la desaparició de part del teixit productiu".
  • #9 Toni
    (25/05/20 21:25)

  • #8 EL PA D AVUI GANA PER DEMA
    (25/05/20 19:08)

    El que estar passant al meu entendre, amb aquestes mesures, dintre d uns mesos estarem a una situacio terrible .Sort que el PS ha aconseguit reconduir en part la situacio. Molta gent estar amb ertos, el problema es que despres aniran a l atur. EL credit tou , al meu entendre, es pa per avui i gana per dema , pel motiu de que d aqui uns mesos la crisis que hi haura fara que no es puguin pagar.calia haver fet el que el PS demanava, congelar els deute, no crear-ne mes

    Respondre
  • #7 ES NOTA QUE ELS DE DA JA HAN ACABAT EL TELETREBALL
    (25/05/20 18:24)

    Pere va dir..
    Algu aprofita la fisica Quantica per anar repetint les coses.Cada dia es va repetint i aixo van calant amb la gent, es dir, QUE ELS DE PS ES BAIXIN EL SOU COM HAN FET LA MAJORIA, això es va passant en el cap de la gent (fisica quantica). Devant d aixo cal dir que la majoria de consellers tampoc l'han baixat el sou, ha sigut el govern. Això no vol dir , que no vulguin baixar-lo, cal una sessio al consell que no s ha fet encara per fer-ho

    Respondre
  • #6 Pere
    (25/05/20 17:32)

    Que es rebaixin el salari els consellers del PS com han fet els de la majoria. Vaja forma de predicar, amagant-se quant fa falta ... Política del estruç

    Respondre
  • #5 P3.
    (25/05/20 16:38)

    Ferran va dir..
    Autònoms: no paguen lloguer ( LLei obnibus) , els i rebaixen la CASS, tenen crèdits a 0 avalats per govern, no paguen empleats ( ERTO), repor dels interesos dels credits de les polisses, això són ajudes! mai són prou, ja ho sé que demanar no fa pobre. En quant a el PS continua amb el terrorisme polític, la qüestió és portar la contraria i fer-se veure.

    Respondre
  • #4 angie
    (25/05/20 16:24)

    Sr.Lopez..Sra.Gili..i tots els seus acòlits s'estan rectractant!!!
    I m'explico..no sóc autónoma..però si dono tot el meu suport a aquest colectiu tan defenestrat i damnificats..i Vostés s'abstenen a ajudar?? i la Sra.Gili pensant-se encara si es rebaixen els sous?? Sobre tot quins discursos tant diferents tenia la Sra.Gili quan no era cònsol!! ara q no em toquin la butxaca!!Sento vergonya del meu propi pais, de les vostres falses mantres Virtus Unitia Fortior.
    Lopez,Gili,per mi no merexeu el Sr.davant per q no ho sou, ni Senyor ni Senyora.Sabeu quantes families estem anant a pergar ajuda a Cáritas,a treballadores socials..per QUE NO ARRIBEEEEEEM!!!No ens dona per tot el mes..sou conscients??NOOOO!!!Dès d'els vostres xalets, dúplexs, àtics..q volem q mireu??si, cap a un altre costat!!
    No oblideu MAI q us paguem entre tots i ara q sou vosaltres qui ens heu d'ajudar...quin fástic, quina decepció, quina vergonya!!!!El comú d'Escaldes está molt contenta amb la seva cónsol ioista!!!

    Respondre
  • #3 Ferran
    (25/05/20 14:45)

    El Govern està matant als autònoms; només es preocupen de les grans empreses

    Respondre
  • #2 Pere
    (25/05/20 14:15)

    Deixar als autònoms tirats i oblidats, desde el 13 de març, sense percebre cap ajuda, és un fet vergonyós i deplorable. Si les ajudes no arriben aviat, no ens quedarà altra que tancar, i recórrer als assistents socials.
    Mentrestant, les vaques sagrades continuen a la seva, i amb el seu festí.

    Respondre
  • #1 Andorrà 2.0
    (25/05/20 13:15)

    Em preocupa molt la visió que te el Cap de Govern del Consell General. És el lloc per debatre aviam si ens n'adonem d'una vegada! A mi si em representa l'abstenció del PS.

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts