L'acusat col·laboradorARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa d’un arrestat per un delicte major de tràfic de drogues demana al Tribunal Superior que se li redueixi la condemna a la meitat per col·laborar en tot moment amb els agents. Els fets van tenir lloc el gener del 2019, quan l’encausat va ser controlat per una patrulla del cos de policia mentre anava a una festa d’aniversari a Sant Julià de Lòria. Segons va relatar la defensa, el detingut va mostrar una bona conducta en tot moment, i va manifestar als agents que duia tres grams de cocaïna per a consum propi. Fins i tot els va indicar que al seu domicili tenia més droga i els va acompanyar per procedir al decomís de 16 grams de cocaïna distribuïts en onze embolcalls.

En aquell moment també es trobava la parella de l’arrestat al pis, qui va manifestar que la droga l’havia demanat ella, ja que eren consumidors i una part la destinaven a la venda. Així, el lletrat de la defensa considera que el seu client mereix la reducció de condemna, sobretot després de setze mesos ingressat al centre penitenciari de la Comella, on va indicar que havia tingut un comportament exemplar.

Per la seva banda, la fiscalia va assegurar que l’encausat traficava amb droga al Principat i es dirigia a la festa per vendre la substància. D’aquesta manera, va demanar que també se li decomissi el vehicle, ja que es considera una eina fonamental per dur a terme el delicte. A més, va afirmar que hi ha testimonis que confirmen que el detingut es desplaçava en cotxe per fer les vendes i que els missatges trobats al seu telèfon mòbil posen de manifest que no només consumia sinó que també traficava amb productes estupefaents.

Sobre la qüestió, la defensa va posar en relleu que “els testimonis” dels quals parla l’acusació només és un confident del cos de policia, que els va dir que hi havia un jove moreno que traficava amb cocaïna i que conduïa un Audi. I va considerar que és un testimoni doblement indirecte, ja que en cap moment el lletrat de l’acusat va poder interrogar el testimoni i perquè de les seves acusacions no es desprèn que l’encausat utilitzés el vehicle en qüestió per traficar. Tanmateix, va destacar que no hi ha elements suficients per imputar el delicte al seu client i es va negar al fet que se li decomissi el vehicle.

Al seu torn, l’acusat va expressar que se sent malament pel que va fer i que el temps a la presó l’ha fet reflexionar i quan pugui sortir iniciarà una nova vida, tornarà a estudiar i deixarà les drogues.

tracking