x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Govern prepara un protocol per si es detecta un positiu en un bar o restaurant

El cap d'àrea de Seguretat Alimentarià i Entorn, Jesús Galindo, ha explicat durant un seminari en línia d'Actua que això no suposaria el tancament immediat del local
Un restaurant

Un restaurant

Un restaurant tancat

Fernando Galindo
Actualitzada 25/05/2020 a les 19:56
El Govern prepara un protocol ràpid en cas de detectar un positiu de coronavirus en un bar o restaurant, sigui client o treballador. Així ho ha explicat aquest matí Jesús Galindo, cap d'àrea de Seguretat Alimentarià i Entorn, en un webinar organitzat per Actua i en el que hi ha participat la ministra de Turisme, Verònica Canals, el director de Turisme, Sergi Nadal i la cap d'Unitat d'Inspecció dels Allotjaments turístics, Sílvia Foix, per explicar els protocols de seguretat en el moment en què s'obri el sector de la restauració.
Galindo ha explicat que amb la disponibilitat per poder realitzar les noves proves TMA per detectar el virus de manera immediata, facilitarà el seguiment en cas que es detecti un positiu que hagi estat en algun dels establiments i les persones amb qui estigui en contacte. Tot i això, considera que si es mantenen les normes d'higiene i seguretat pel que fa al distanciament d'1,5 metres i l'ús de la mascareta i la neteja de mans contínuament, "això no tindria perquè passar". En tot cas, Galindo ha al·legat que això no suposaria un tancament immediat del local. També el cap d'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn ha reiterat la necessitat que si un treballador està malalt o té algun símptoma, aquest no vagi a treballar i que contacti directament amb el metge referent.

Pel que fa a les directrius a seguir pel correcte funcionament, a part d'un màxim de 10 persones per taula i el distanciament de les taules, es recomana l'ús d'estovalles i tovallons d'un sol ús, igual que les setrilleres. A més, apel·len a què els cambrers siguin els qui expliquin la carta o que aquesta es pugui oferir amb una pissarra a distància, evitant les de paper i el contacte físic per evitar les transmissions.
Etiquetes
  • #1 Experts
    (25/05/20 16:42)

    Deixar d'inventar protocols, que aneu d'experts i de moment el que esteu fent és arruïnar l'hostaleria.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts