Els docents s'ofereixen per fer classes a l'estiu

Educació farà una plataforma per quantificar els voluntaris i habilitar un espai per fer el reforç

Els docents s'ofereixen per fer classes a l'estiuAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de professors va fer arribar fa uns dies una carta a la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, oferint-se voluntaris per impartir classes durant l’estiu a aquells alumnes que han tingut més dificultats per seguir el curs durant el confinament. La proposta va agradar molt a la responsable d’Educació, especialment perquè des del ministeri ja es tenia intenció de fer un suggeriment similar al cos docent. El fet que la iniciativa hagi sortit espontàniament d’un grup de mestres ha animat el ministeri a plantejar-se seriosament la possibilitat i, malgrat que el projecte encara és embrionari, Vilarrubla té intenció de crear una plataforma digital on els professors que ho vulguin es puguin apuntar.

A l’espera que s’acabi de concretar, la idea és que aquesta plataforma estigui enllestida al juny i que un cop es coneguin quants voluntaris hi volen participar es comenci a organitzar per edats, cursos i matèries. Segons va explicar la ministra, “l’objectiu és que es pugui impartir classes a totes les edats, però això dependrà del gruix de docents voluntaris que s’apuntin”. Un cop es conegui la xifra de professionals, també es decidirà quin espai s’habilita per tal que es pugui dur a terme l’aprenentatge amb les mesures sanitàries que siguin necessàries.

Formar part de l’equip de docents que participi en aquestes classes és totalment voluntari i altruista, un gest que Vilarrubla va posar molt en valor perquè “demostra la implicació del nostre equip docent i la seva vocació especialment en moments difícils com el que estem vivint”. En aquest sentit, la ministra va indicar que no tothom podrà impartir classes ni tampoc treballaran tot l’estiu, sinó que “cada persona pot escollir, per exemple, fer una setmana de classes de reforç durant l’estiu”. Un cop es conegui la disponibilitat de tots els voluntaris, s’intentarà crear un calendari tan ampli com sigui possible.

A l’espera de Salut

Educació està pendent de rebre el vistiplau de Salut per tal de flexibilitzar les mesures de la tornada a l’escola, prevista per al 2 de juny. Si finalment els experts sanitaris confirmen la bona evolució dels casos, la voluntat és no ser tan estrictes en la distància de dos metres que inicialment s’havia previst entre alumnes. El que no canviarà és la no-interacció entre grups de diferents classes. És a dir, els alumnes només tindran contacte amb els estudiants de la seva aula, tant durant les classes com a l’hora del pati.

Paral·lelament al retorn imminent de la docència, Educació també treballa per planificar l’inici del curs vinent. Sobre la taula hi ha diverses opcions, entre les quals que tot pugui començar amb plena normalitat si la pandèmia ho permet. Al contrari, però, es preveu habilitar espais públics com ara biblioteques, museus o espais comunals per tal que es pugui mantenir la distància de seguretat entre alumnes.

També es preveu organitzar diferents jornades i contractar més professors per donar resposta a classes amb un nombre més reduït d’alumnes.

tracking