x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Deu noves recuperacions en 24 hores

Un 90,9% de les persones que s'han fet la segona prova del cribratge massiu no han passat la malaltia ni han generat anticossos
Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Actualitzada 25/05/2020 a les 19:13
Salut ha registrat deu noves recuperacions respecte a ahir, segons ha detallat aquesta tarda el cap de Govern, Xavier Espot, durant la roda de premsa on ha actualitzat les dades epidemiològiques. El país compta amb un total de 763 casos per coronavirus, dels quals 49 segueixen en actiu i nou d'ells són professionals sanitaris, 663 són persones que ja estan curades i 51 defuncions. Els cossos especials han pogut celebrar una alta i actualment només hi ha un membre que pateix coronavirus. Pel que fa a l'hospital set pacients es troben a planta i un a la Unitat de Cures Intensives. Xavier Espot ha detallat que el nombre d'ingressats ha augmentat perquè cinc d'ells són padrins que estaven a El Cedre i que han estat traslladats al centre hospitalari per curar-se de la malaltia. Així mateix, en les darreres 24 hores, Salut ha rebut un total de 899 resultats de proves PCR, de les quals 893 han donat negatiu i només 6 han estat positives. El cap de Govern ha argumentat que les dades epidemiològiques de les darreres setmanes confirmen que no hi ha hagut un rebrot posterior a la represa progressiva de l’activitat i ha anunciat que el "desconfinament general" es pot dur a terme a partir de dilluns gràcies al bon comportament de la ciutadania i als resultats parcials del test massiu d'anticossos a la població. 
Xavier Espot ha detallat que fins a dia d'avui, el cribratge ha realitzat un total de 124.280 proves, de les quals 57.300 pertanyen a la segona fase. Pel que fa a l'estudi en detall dels resultats obtinguts en 41.797 tests d'aquesta segona volta, Salut ha detectat que un 90,9% de les persones no ha passat el coronavirus ni han creat anticossos. En aquest sentit, 38.009 persones han donat negatiu en IgM i IgG i les dades registrades són molt similars a les de la primera fase, ja que només un 9% de les persones que han passat pel cribratge han generat anticossos. Així mateix, 2.552 testats, un 6,1% del total, han passat la malaltia sense generar defenses, 399 (un 1%) tenen un IgM negatiu i un IgG positiu i només 797 persones, un 1,9%, han presentat els dos valors positius.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts