Reportatge

Sanció per negociar amb or quan havia de tenir tancat

Una joieria expedientada per la compra d’or i un lladre que suposadament té amagat metall preciós a Andorra han centrat aquests dies l’actualitat.

Sanció per negociar amb or quan havia de tenir tancat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Comerç acaba de sancionar una joieria de la capital per la compra d’or quan tenia l’obligació de tenir el negoci i l’activitat tancada pel decret de mesures econòmiques que havia ordenat el Govern.

Segons ha pogut saber el Diari, la propietària atenia les trucades telefòniques i citava els venedors al mateix establiment –amb la persiana tancada– i fins i tot al mateix domicili, on negociaven l’import de l’operació. Comerç va rebre l’avís d’un particular i una inspectora del departament s’hi va personar a inicis de setmana i sense identificar-se al principi va poder verificar l’exactitud de la denúncia.

La joiera té obert un expedient de sanció que pot ser bastant elevat, segons fonts coneixedores del cas.

D’altra banda, una actuació conjunta dels mossos d’esquadra i de la policia municipal de la Seu d’Urgell divendres va acabar amb una detenció inesperada, la d’un home argentí reclamat per la justícia belga que feia poc temps que havia estat alliberat de la presó de la Comella. La intervenció es va fer per ordre judicial en un edifici ocupat de l'avinguda de Joan Garriga i Massó i el Portal d'Andorra, a causa dels nombrosos incidents d’ocupes amb veïns de la zona.

L’home, de nacionalitat argentina i de 28 anys, va ingressar a la presó amb un company per diversos furts en xalets d’Andorra i empreses, i va estar tacant dos anys i mig. Segons ha pogut saber el Diari, la policia està convençuda que té uns set quilos d’or amagats a Andorra, i per aquest motiu va avisar les diverses joieries del país que si algú els oferia la venda d’una quantitat important d’or l’avisessin per poder recuperar els lingots, que van ser sostrets d’algun dels xalets que van robar tot i que no es va presentar cap denúncia per aquest motiu.

L’home va ser alliberat de la Comella i la policia el va haver de deixar en llibertat ja que Bèlgica no havia fet arribar l’ordre d’extradició, però tampoc el podia expulsar ja que no té residència als països veïns. Durant un temps se’l va allotjar en una pensió d’Escaldes on era vigilat discretament, però l’argentí va aconseguir escapolir-se per la frontera francesa de forma clandestina i dilluns passat es va instal·lar a la Seu d’Urgell.

Sobre el detingut hi ha una ordre de detenció i extradició per part de les autoritats belgues per delictes contra el patrimoni, que executarà Espanya. La policia andorrana va detenir l’estiu del 2017 dos homes per l’onada de robatoris a xalets.

tracking