x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Turisme

Govern renuncia, per massa car, a reformar el refugi del Comapedrosa

El fet de no poder millorar la instal·lació impossibilitarà l’obertura els 12 mesos de l’any que l’Executiu volia instaurar
El refufi guardat del Comapedrosa no té data de reobertura aquest estiu per la crisi sanitària.

Govern renuncia, per massa car, a reformar el refugi del Comapedrosa

El refufi guardat del Comapedrosa no té data de reobertura aquest estiu per la crisi sanitària.

Actualitzada 24/05/2020 a les 06:59
El Govern ha renunciat a la reforma del refugi guardat del Comapedrosa en considerar massa elevades les ofertes presentades per les empreses que van licitar en el concurs per a la millora de la instal·lació. La reforma era imprescindible per mantenir el refugi obert els dotze mesos de l’any i el fet de no realitzar-la mantindrà la instal·lació en funcionament només els mesos d’estiu.
El Govern, la tardor del 2019, va licitar les obres de millores arquitectòniques i d’eficiència energètica del refugi que incloïen els treballs necessaris per poder obrir el refugi durant tot l’any. El projecte contemplava reforçar l’estructura de la teulada, millorar l’aïllament interior amb extradossats de les parets i de la coberta, canviar les portes i finestres del refugi, millorar els locals tècnics de producció d’energia i d’aigua potable, actualitzar els sistemes de producció d’energia sostenible, reubicar els sanitaris interiors i les dutxes a la zona dels dormitoris, redistribuir els espais dedicats als guardes, adaptar les habitacions a la demanda actual de capacitat i instal·lar dues cabines de vàters secs a l’exterior de la infraestructura.

Aquest concurs es va declarar desert perquè el Govern va rebre unes ofertes econòmiques “desproporcionades” i “no assumibles” per l’Administració. Així s’indica al plec de bases del concurs per a la concessió del servei públic del refugi guardat del Comapedrosa que el Govern va treure a licitació fa uns dies.

La millora queda en espera
L’Executiu, en el període 2020-2022, preveu estudiar les possibilitats de licitar unes obres de reforma al refugi guardat per la millora de l’eficiència energètica, segons la disponibilitat pressupostària, amb l’objectiu de permetre l’obertura durant la temporada hivernal. En aquest sentit està previst que al 2023 es liciti un nou concurs per a la gestió del servei públic del refugi guardat del Comapedrosa que preveurà les noves condicions i els períodes d’obertura en funció dels treballs de millora que s’hagin realitzat o que s’hagin decidit tirar endavant.

Al plec de bases s’assenyala que, segons l’evolució de l’actual situació d’emergència sanitària i la disponibilitat pressupostària, el Govern durant el període de la concessió del concurs (que és del 2020 al 2022) preveu licitar la instal·lació de dues cabines de vàters secs a l’exterior del refugi i unes obres de condicionament dels locals tècnics de la planta -1 de l’edifici, i la instal·lació de dues dutxes i dos lavabos amb sanitaris a la planta primera, que “milloraran” la qualitat del servei.
En el cas d’adjudicar les obres licitades i si les condicions meteorològiques ho permeten, l’execució es preveu que no afecti els períodes d’obertura. Tot i això, en el cas que les obres per qüestions meteorològiques no es puguin executar fora dels períodes d’obertura, el refugi podria patir temporalment una minva pel que fa a la capacitat d'acollida del refugi guardat.

Respecte al concurs, l’adjudicatari haurà de gestionar el refugi guardat assumint les tasques de guarda, neteja i manteniment de la infraestructura durant el període de concessió. Al text es recorda que vista la situació actual d’emergència sanitària causada pel coronavirus, el Govern va establir el tancament dels refugis de muntanya. I que el període d’obertura queda supeditat a l’aixecament d’aquestes mesures excepcionals.
Una vegada es decreti l’obertura dels refugis de muntanya –l’Executiu encara no ho ha decidit– el refugi guardat haurà d’estar obert al públic, tant de dia com de nit, tots els dies, des del primer dissabte del mes de juny fins al segon diumenge del mes d’octubre.


Afectats per la covid-19

Al plec de bases del concurs per a la gestió de la infraestructura s’assenyala que atesa la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 i atès que es desconeix quan serà efectiu l’aixecament definitiu de les mesures excepcionals actualment vigents, així com les repercussions que pot haver-hi en la freqüentació del refugi guardat del Comapedrosa a l’estiu i a la tardor de l’any 2020, “el pagament del cànon indicat a l’oferta es realitzarà solament per les anualitats 2021 i 2022”.
  • #9 DEIXEU ELS REFUGIS COM SON!!!
    (24/05/20 23:02)

    DEIXEU DE FER INVENTS AMB ELS REFUGIS. Els refugis son això, refugis per muntanyencs, ni hotels ni llocs per wifis ni pantalles, ni per actuacions. Ja heu destrossat el de Sorteny, deixeu la resta!!!

    Respondre
  • #8 Antoni
    (24/05/20 20:50)

    Posats a fer invents pues...somi..!
    Algú pensa que ,el refugi de Comapedrosa pot funcionar tot l'any?
    Si l'avall del riu pollos, tot el camí,les avalanches es toquen..!es tot canals..!...!
    Ja..!posats a fer invents...? Tot es possible.!

    Respondre
  • #7 Antoni
    (24/05/20 16:54)

    En conclusió! Pels interessats ...!
    Os es està mes be ,que el nas a cara!
    Os haguéssiu conformat amb una millora...possiblement la padrina hagués aceptat i pagat!
    Ara ... pues...feuse fotre...!

    Respondre
  • #6 Antoni
    (24/05/20 15:53)

    Tot montagnenc sap el que és un refugi!
    No cal tanta reforma tan sofisticada i tan costosa.

    Respondre
  • #5 Antoni
    (24/05/20 15:47)

    Si realment necessita reforma..! Pues lo just necessari! Que sempre sira un refugi i el qui hi puja ja sap el que es trobarà! I sempre estara content..!
    Senyors,tècnics .! Que no cal un hotel...?...!

    Respondre
  • #4 Antoni
    (24/05/20 15:36)

    També està clar..!
    Quant pague la padrina..!
    No coste res ,de posar una cua als ceros...!

    Respondre
  • #3 Antoni
    (24/05/20 15:32)

    I,amb un equip de treball in situ,amb tot el marterial in situ,el temps que fagi falta,i no es baixa fins que tot estigués acabat..!el cost és molt inferior al pressupostat..!Ara.. si no es aixins...el cost sira el quin te vulguis gastar..!i conta amb els imprevistos...

    Respondre
  • #2 Antoni
    (24/05/20 15:28)

    A veure..! Que es pretén fer,un refugi nou..?
    O pode un hotel de 4 estrelles!
    Que sempre sira un refugi de muntanya..!
    Que s'arrecli si cal..!però ,no una reforma complerta..!Com se desprèn, dels pressupostos! Repeteixo, pels excursionistes,sempre sira i hauria de ser sempre.un refugi guardat..! No un hotel...?

    Respondre
  • #1 Joan
    (24/05/20 10:14)

    Dues rotondes menys, algun aixample menys, qualsevol obra d'aquestes és prescindible. Per contra potenciar els refugis de pinta ya és apostar per un turisme alternatiu. Error!!!
    Amb independència que que els constructors es passen tres pobles. Tots hem de sortir a ajudar-los amb obra pública a l'hora de les vaques magres i quan tenen obra de sobres abusen 

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts