TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Pandèmia mundial

França proposa una quarantena voluntària a qui voli des d'Espanya

L’executiu gal aplica la mesura de reciprocitat al confinament que imposa el govern de Sánchez

França proposa una quarantena voluntària a qui voli des d'Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern francès va confirmar ahir la quarantena voluntària de 14 dies a qualsevol persona procedent d'Espanya, que serà considerat així com qualsevol país aliè a la UE com a mesura de reciprocitat. “Els viatgers que arribin amb avió només des d'Espanya seran convidats, a partir del dilluns 25 de maig, a realitzar una quarantena voluntària, ja que Espanya va implementar un sistema de quarantena per als viatgers que arribin des del 15 de maig amb avió” va indicar el ministre de l'Interior francès, Cristophe Castaner, en un comunicat.

“La quarantena es refereix a viatgers de països europeus les autoritats dels quals han decidit, de manera no coordinada, aplicar una mesura de quarantena als viatgers que entrin en el seu territori des de països europeus” A ells, “independentment de la seva nacionalitat (...) se’ls sol·licitarà una quarantena de 14 dies voluntària, per reciprocitat”. va indicar el titular de la cartera d’Interior de l’executiu gal. “Aquestes mesures de quarantena de 14 dies s'apliquen igualment als viatgers arribats a França procedents de Regne Unit i d'Espanya", va indicar Castaner en un missatge publicat a Twitter ahir per a matisar les informacions d'un comunicat de divendres. En aquest, s'informava de la quarantena per a “viatgers provinents de l'exterior de l'espai europeu: tots els països del món excepte els Estats membres de la Unió Europea, el Regne Unit, Andorra, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, San Marino, Suïssa i el Vaticà”.

Precisament ahir dissabte, París va informar que s'incloïa el Regne Unit i a Espanya entre els qui haurien de complir la quarantena, després que Londres anunciés divendres una quarantena de 14 dies. El Regne Unit, segons sembla, va prendre aquesta decisió sense consultar amb França malgrat l'acord per a anul·lar les quarantenes bilaterals anunciat el 10 de maig passat arran d'una conversa entre el president de la República Francesa, Emmanuel Macron, i el premier britànic, Boris Johnson.

Arran d’això el govern espanyol estaria negociant la creació de “corredors turístics” que funcionarien de manera bilateral amb Portugal o França per a evitar la quarantena, segons va revelar el ministre d'Afers Exteriors portuguès, Augusto Santos Silva. Pel que fa al nombre de morts, en el darrer balanç l’executiu espanyol va informar de 48 nous traspassos i 361 contagis més.

tracking