x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

La restauració podrà obrir sense limitació d'aforament

S’haurà de garantir la separació d’un metre i mig entre els diferents grups
Un establiment tancat per la pandèmia.

La restauració podrà obrir sense limitació d'aforament

Un establiment tancat per la pandèmia.

Fernando Galindo
Actualitzada 23/05/2020 a les 06:25
El sector de la restauració podrà obrir les portes sense tenir cap mena de limitació en l’aforament dels establiments. Així ho va poder confirmar el Diari d’acord amb els documents que s’estan treballant per definir les mesures a adoptar pels bars i restaurants. Una de les demandes del sector era no haver de reduir l’aforament dels establiments, ja que això repercutiria directament en els locals petits, els quals podrien perdre competitivitat davant els grans restaurants.
En aquest sentit, els bars i restaurants hauran de fer prevaldre una distància d’un metre i mig entre taula i taula per separar els grups de comensals, els quals, segons informa l’últim document facilitat, hauran de ser d’un màxim de catorze persones sense tenir en compte si són de la mateixa unitat familiar o no. Així, aquells establiments que tinguin espai per poder separar les taules a la distància acordada hauran d’instal·lar mampares o algun sistema de seguretat per garantir que no hi pot haver possibilitat de contagi entre els diferents clients. D’aquesta manera, tot i que no hi haurà una limitació d’aforament estricta, els locals tindran menys capacitat per acollir comensals.

Quant a les mesures higièniques, els treballadors dels establiments hauran de dur mascareta en tot moment, així com utilitzar gel antisèptic diverses vegades per evitar possibles contagis, sigui entre empleats o els clients. Així mateix, serà necessari que els locals duguin a terme revisions periòdiques a maquinàries sensibles, com són els aparells de ventilació. Tanmateix, s’haurà de garantir que s’apliquen protocols de desinfecció i neteja als locals abans de l’obertura.
Finalment, el que pretén el protocol de la restauració és gestionar una tornada a l’activitat de forma ordenada i amb totes les precaucions possibles per garantir l’aplanament de la corba de contagis. Cal destacar que en comparació amb les mesures establertes als països veïns, el plantejament andorrà té poques restriccions perquè el sector pugui tornar a la normalitat i reactivar l’economia.
Etiquetes
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts