Justícia

La fiscalia acusa 'el Rambo' de blanqueig

La fiscalia acusa ‘el Rambo’ de blanqueig

La fiscalia acusa 'el Rambo' de blanqueigARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia va presentar un recurs d’apel·lació contra la sentència d’absolució dictada pel Tribunal de Corts pels delictes de blanqueig, accés il·lícit a casa habitada i furt en grau de temptativa a Martí Cots, més conegut com el Rambo de la Cerdanya, famós pel seu llarg historial delictiu tant a l’Estat espanyol com a França.

L’acusació va afirmar ahir durant la vista oral de la sala penal que la sentència que es va dictar contra el Rambo de la Cerdanya considera que no se li pot acreditar un delicte de blanqueig perquè no hi havia indicis que ho provin. La fiscalia, però, replica que amb la legislació actual el fet d’utilitzar els diners d’un robatori per comprar armes amb un nom fals (fets que apunta que va cometre l’acusat) ja dictamina el blanqueig de capitals. Tanmateix, l’acusació va afegir que també impugnen la sentència perquè no és pot utilitzar l’al·legat de la patologia mental perquè va declarar que s’havia pres la medicació i es trobava estable en el moment de fer la compra.

Per la seva banda, el lletrat de la defensa de Cots va posar en relleu en cap moment va quedar demostrat que realitzés la compra per beneficiar-se dels diners i va puntualitzar que l’acusat va aconseguir les armes perquè les volia, sense tenir cap finalitat exacta, un fet que no demostra que es tractés de blanqueig de capitals. Quant a l’al·legació sobre la patologia del Rambo de la Cerdanya, el lletrat va especificar que es tracta d’una malaltia que et deixa sense consciència dels actes que comets, tal com van expressar els pèrits durant la vista oral al Tribunal de Corts. Així, va afegir que després de realitzar la compra de les armes, Cots va haver de passar una nit a l’hospital pel mal estat.

A més, la defensa va indicar que la interpretació que va fer la fiscalia podria dur a contradiccions jurídiques i va posar l’exemple d’una persona que roba un quadre per posar-lo a la paret de casa, un fet que no es podria considerar blanqueig.

El Rambo de la Cerdanya va ser detingut a territori andorrà el 23 de desembre del 2018 en un hotel d’Encamp. L’acusat va ser descobert després de demanar feina a una finca d’Auvinyà. Martí Cots s’havia escapat a principi de desembre del 2018 del centre psiquiàtric en el qual estava reclòs per ordre del jutge. A més de França, Espanya també el reclamava per cometre un robatori. Actualment es troba ingressat a la presó de Ponent, a Lleida.

tracking