Pandèmia mundial

Barcelona i la regió metropolitana entren a la fase 1 a partir de dilluns

Espanya registra 56 morts en les darreres 24 hores i 446 casos positius confirmats per PCR

Barcelona i la regió metropolitana entren a la fase 1 a partir de dilluns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat espanyol ha acceptat les peticions de la Generalitat i Barcelona i l’àrea metropolitana passaran dilluns que ve a la fase 1 i Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran, a la 2. El govern va sol·licitar que els territoris en fase 1 des de fa dues setmanes avancessin i que els territoris que van quedar pendents (Barcelona i àrea metropolitana nord i sud) i continuaven a la 0 amb mesures de relaxació passessin a la 1. El ministeri va autoritzar la setmana passada que Lleida, Girona, Catalunya central, l’Alt Penedès i el Garraf passessin a la fase 1.

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, va agrair ahir durant la seva intervenció posterior al consell de ministres extraordinari la tasca de les comunitats autònomes. “No només estem sortint d’aquesta situació, sinó que n’estem sortint més forts”. Illa va tornar a apel·lar a la responsabilitat individual per continuar seguint els criteris sanitaris en aquesta fase “complexa”. “Cada pas que fem ha de ser un pas segur”, va insistir Illa.

El ministeri, a més, també va anunciar canvis a la fase 1 i 0 per als municipis de menys de 10.000 habitants. Per una banda s’eliminen les franges horàries, una mesura prevista a la fase 2, i tampoc no serà obligatori només un acompanyant en el cas dels nens. L’activitat es podrà practicar en el terme municipal o a una distància màxima de cinc quilòmetres, incloent municipis del costat, però sempre que també siguin de menys de 10.000 habitants. I es podran obrir bars i restaurants per al consum a l’interior sempre que no superin el 40% de l’aforament, es faci preferentment en taules i amb reserva prèvia.

Aquesta decisió de l’executiu veí arriba després que l’estat espanyol registrés 56 morts per coronavirus en les últimes 24 hores, vuit més que al dia anterior, quan se n’havien registrat 48, i 446 nous positius confirmats per PCR, 102 més que dijous, amb 344. El ministeri de Sanitat va tornar a incloure les dades de Catalunya, que no constaven per problemes de “validació”, així que la comunitat va registrar 150 positius i 3 defuncions. També a Catalunya consta que en el darrer dia hi va haver 123 noves hospitalitzacions i 20 ingressos a l’UCI. Tot i això, Madrid és la comunitat que concentra més defuncions amb 13, seguida de Castella-la Manxa amb 10 i finalment 10 a l’Aragó. En total, des que va començar la pandèmia hi ha hagut a Espanya 28.628 morts per la Covid-19 i 234.824 positius.

tracking