Pandèmia mundial

Més de 10.000 treballadors s'han vist afectats pels ERTO des de començament de mes

Més de 10.000 treballadors s'han vist afectats pels ERTO des de començament de mesSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va assegurar ahir que més de 10.000 treballadors s’han vist afectats pels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), una dada que el Govern preveu que es vagi reduint a mesura que les empreses puguin reprendre l’activitat. El ministre va explicar que han rebut un total de 1.378 sol·licituds d’empreses o autònoms que volen aplicar suspensions temporals del contracte de treball i va detallar que de les més de 10.000 persones que han vist afectat el seu lloc de treball per la Covid-19, un total de 7.834 sol·licituds tenien a veure amb la suspensió total i les 2.265 restants, amb reduccions de la jornada laboral.

Amb això, el ministre va manifestar que, malgrat que no podia saber l’impacte concret que podia tenir aquesta ajuda, l’executiu té prevista una partida de 100 milions d’euros, tot i que “caldrà veure quina és l’evolució perquè hi ha professionals que ja s’estan incorporant als llocs de treball”.

El ministre en la compareixença també va informar que un total de 1.577 autònoms han presentat la sol·licitud per beneficiar-se de la prestació de 1.083 euros, sempre que hagin vist aturada la seva activitat o experimentat una reducció significativa en els ingressos. A més, va explicar que hi ha hagut fins a 1.010 peticions per a la reducció de la cotització de la CASS i 1.900 persones que han sol·licitat la suspensió d’aquesta aportació.

Pel que fa a les empreses que han aturat la seva activitat i que podien demanar que el Govern fes front a la part de la CASS que correspon a la patronal, en aquests moments hi ha 686 empreses amb l’ajuda activa, d’un total de 4.00 sol·licituds. Segons el ministre, l’ajuda té un impacte de 7,2 milions d’euros a fons perdut des de la segona quinzena del mes de març fins a final d’abril.

Finalment, Jover va explicar que del primer programa d’avals, dotat amb 130 milions, van tenir 1.508 sol·licituds, de les quals ja només queden dues per resoldre, i que suma un volum de 129,4 milions d’euros.

tracking