La policia alerta d'estafes per Internet en el lloguer de pisos

El suposat propietari publica un anunci en una pàgina web especialitzada i demana a la persona interessada que faci un ingrés per enviar-li les claus de l'habitatge amb l'excusa que viu lluny del país

Reducció d'impostos per incentivar els pisos de lloguerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia ha rebut recentment diverses denúncies relacionades amb estafes a l'hora de llogar un habitatge a través d'Internet tant dins com a fora del país. El cos ha explicat que la manera d'actuar dels estafadors comença amb la publicació d'un anunci del pis en alguna de les plataformes especialitzades i, quan una persona interessadaallogar-lo es posa en contacte amb ell, el suposat propietari demana seguir el contacte per correu electrònic. En aquest missatge, l'estafador explica que viu lluny i que per veure l'habitatge s'ha d'avançar un mes del lloguer i un altre de fiança o bé pagar sis mesos per aconseguir un descompte en el preu. Si la persona interessada accepta, l'estafador envia un enllaç per fer el pagament, que en realitat és una pàgina web falsa, sol·licita una transferència a través d'una empresa especialitzada en enviament de diners o facilita l'IBAN d'una persona que és còmplice de l'engany. El suposat llogater assegura que un cop rebi els diners enviarà la clau a l'immoble, però posteriorment segueix demanant-ne més amb excuses com les assegurances, tràmits,comissions, etcètera, fins que finalment deixa derespondreels missatges i desapareix.

El cos de seguretat també ha informat a través de les xarxes socials que han detingut a una persona per violència de gènere i a una altra per problemes en l'àmbit familiar arran d'una fortadiscussiói per enfrontar-se als agents. La policia han recordat que les persones que pateixenmaltractamentspoden obtenir suport contactant amb el Servei d'Atenció a les víctimes de violència de gènere, al telèfon 181, i que els testimonis de delictes o actes violents que es produeixen en blocs de pisos també poden trucar al número 110.

tracking