pandèmia mundial

Gili es reunirà amb el seu equip per decidir si hi haurà retallada salarial

La cònsol escaldenca apunta que cal valorar els sous i si s’ha treballat durant la crisi

Gili es reunirà amb el seu equip per decidir si hi haurà retallada salarial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va indicar ahir en roda de premsa que es reunirà amb el seu equip per decidir si hi haurà retallada salarial. En aquest sentit, va afirmar que “és un tema que està sobre la taula però crec que s’ha de considerar si els polítics hem estat treballant o no durant aquesta crisi i, per què no, posar sobre la taula els sous que es reben en contrapartida”. El Govern va presentar als grups parlamentaris i als cònsols un projecte de llei per la retallada dels salaris dels càrrecs polítics i dels càrrecs de lliure designació. Però la proposta topa amb la Constitució i l’executiu s’ha vist obligat a modificar el redactat perquè no pot exigir als comuns, al Consell Superior de la Justícia i al Tribunal Constitucional que es rebaixin els salaris.

En aquesta línia, Gili va comentar que “l’única reunió que hi ha hagut sobre aquest tema va ser dilluns passat”, i va remarcar que tota la informació sobre el canvi de posicionament del Govern l’ha llegit a la premsa. Així mateix, va indicar que durant la trobada “vam posar sobre la taula que sorprèn que un projecte de llei, que ha treballat Govern, s’estableixi que hi ha d’haver institucions que no depenen d’ell mateix, com els comuns i la justícia, que es rebaixin el sou”. “Sembla que hi havia una invasió de competències però si hi ha d’haver un nou text, a hores d’ara nosaltres no l’hem vist”, va remarcar la cònsol major.

En ser repreguntada sobre si hi hauria o no retallada salarial, Gili no ho va voler concretar i va reiterar que s’ha de reunir amb el seu equip i “parlarem sobre aquesta proposta”. “Se’ns ha demanat el nostre posicionament i de moment no en tenim, quan es prengui una decisió serà interessant veure què fa cada comú i quins són els sous d’uns i altres perquè si hem de parlar de percentatges... Dins del projecte de llei es parlava d’un percentatge que variava en funció de la quantia del sou.”

TRANSFERÈNCIES

El Govern va demanar rebaixar la quantitat de diners que transfereix cada any a les corporacions comunals per tal de pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. Una mesura que la cònsol escaldenca no va veure amb bons ulls i per això va optar per crear un fons de 2,5 milions d’euros “per ajudar amb la crisi que hem viscut” els habitants de la parròquia. Respecte a si finalment faran alguna donació a l’executiu, va apuntar que “l’import global que hem estimat és de 2,5 milions, si hi ha d’haver una part per a Govern sortirà d’aquí. Ja ho veurem”.

tracking