pandèmia mundial

El PS vol la reducció de lloguer a les empreses d'allotjament turístic

L'objectiu dels socialdemòcrates és aclarir la confusió de l'apartat de rendes de locals de negoci de la Llei de mesures processals i administratives

Pere LópezEduard Comellas/Consell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata ha demanat que s'apliqui la reducció del lloguer a les empreses d'allotjament turístic. Amb aquesta petició volen aclarir laconfusió que està generant l'apartat de rendes de locals de negoci de la Llei de mesures processals i administratives per afrontar la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Pere López ha lamentat que "pel que sembla una confusió", s'entén que a les empreses d'allotjament turístic no se'ls aplicaria la reducció de lloguer. "Si un empresari que es dedica a aquest negoci té llogat un immoble que ell mateix paga, aquest lloguer s'ha de poder veure reduït de forma excepcional per evitar l'ofec a causa de la crisi. El que no es regeix per aquesta llei són els lloguers que aquesta empresa pugui cobrar dels seus clients", ha comentat el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, que ha deixat clar que "és cert que a la Llei d'allotjaments turístics diu que aquestes empreses no els hi és d'aplicació la Llei d'arrendament de finques urbanes".

El PS ha recollit aquesta preocupació de l'Associació d'Empreses d'Allotjaments Turístics, que com molts altres sectors no pot facturar durant el temps d'aturada econòmica i han de seguir pagant el seu lloguer. López ha comentat que "Andorra Turisme i la ministra Verònica Canals estan al corrent". De la seva banda, els empresaris estan a l'espera d'una resposta des de fa dies i els socialdemòcrates demanent que sigui immediata.

tracking