Pandèmia mundial

El comerç de l'eix central es prepara per reobrir i aixecar els ERTO

El Govern està acabant d’elaborar uns protocols de seguretat i higiene per a les botigues

El comerç de l'eix central es prepara per reobrir i aixecar els ERTOFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants de l’eix central preveuen que abans de l’1 de juny algunes empreses que es reincorporaran a l’activitat comercial puguin prescindir dels ERTO impulsats pel Govern arran de la crisi de la Covid-19. La presidenta de l’Associació de Comerciants de l’avinguda Meritxell, Sònia Yebra, també explica que s’estan acabant d’elaborar uns protocols de seguretat i higiene que permetran la correcta obertura dels comerços.

El Govern, després que el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, la setmana passada anunciés l’entrada en funcionament dels sectors de l’hoteleria i la restauració, del comerç al detall i a l’engròs i dels concessionaris de vehicles a primers de juny, està treballant en uns protocols que han de garantir la seguretat dins els establiments.

En aquest sentit, Yebra va explicar al Diari que els havien fet arribar una sèrie de recomanacions a tenir en compte per part dels comerciants a l’hora de redactar aquesta normativa. De fet, assegura que les indicacions que els han enviar tenen a veure amb el distanciament social a l’hora de comprar, com també de l’ús de la mascareta i el gel desinfectant. “Són mesures que el Govern ja ha previst en tots els sectors i que no s’allunyen de les recomanacions que han fet des de l’OMS”, va indicar la presidenta. A més d’aquestes indicacions pel que fa als treballadors i al correcte funcionament dels locals, es preveu la neteja exhaustiva i la desinfecció constant, tant de l’espai com també del material i objectes que estiguin a la venda. Malgrat això, Yebra va explicar que encara no han rebut una resolució definitiva per part de l’executiu. “Sabem que estan treballant en aquest protocol i segurament el podríem rebre a final d’aquesta setmana.”

D’aquesta manera, des de l’eix central creuen que en alguns negocis els ERTO es podrien aixecar la setmana vinent, tenint en compte que en un marge aproximat de quinze dies es preveu restablir “certa normalitat” i que “cal condicionar els locals correctament i també preparar la campanya de rebaixes”, va expressar Yebra. Tot i això, la presidenta va indicar que des de l’associació no s’ha acordat en cap moment com es procedirà a la reincorporació de la plantilla, sinó que serà cada comerç qui determinarà com i quan ho vol fer. “Cada botiguer sap quines són les seves possibilitats i amb quin tipus de treballador compta. Per tant, ha de ser ell mateix qui ho decideixi.”

De fet, va assegurar que aquest aixecament de les ajudes del Govern, “que no vol dir que tots ho facin”, es podria veure de diferents maneres, és a dir, la incorporació d’una part de la plantilla o una jornada al cinquanta per cent. “En aquests moments anem vivint la situació dia a dia i hem d’arribar al juny per veure quines necessitats hi ha en funció de l’obertura de les fronteres i el correcte funcionament del comerç”, va expressar Yebra.

El comerç de l'eix central es prepara per reobrir i aixecar els ERTO

tracking