x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Inquietud als restaurants perquè no tenen encara les normes a complir

El sector es queixa que necessita temps per condicionar els locals i formar el personal
Els clients d'un bar a Espanya sense respectar les normes de seguretat.

Inquietud als restaurants perquè encara no tenen les noves normes

Els clients d'un bar a Espanya sense respectar les normes de seguretat.

Actualitzada 20/05/2020 a les 13:36
Els propietaris dels restaurants han fet arribar a la ministra de Turisme, Verònica Canals, que són més partidaris d’imposar una distància mínima de dos metres entre les taules abans que fixar un aforament màxim del 30% del local. No obstant aquest punt d’unanimitat en el sector, n’hi ha un altre que és la incertesa amb què estan treballant per condicionar els locals, ja que encara no tenen un text on es fixin les normes definitives que hauran de complir a partir de l’1 de juny.
La reunió amb la ministra va tenir lloc la setmana passada. El president de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, hi va anar acompanyat d’un representant dels restaurants petits i d’un altre dels grans. Ara hi ha certa inquietud a l’hoteleria perquè, malgrat que tenen un ampli esborrany de les mesures de recomanació per evitar la propagació del virus, els agradaria disposar ja de les pautes concretes que hauran de seguir per anar condicionant els locals i formant el personal. El sector està a l’expectativa de veure com reacciona la clientela després d’aquesta pausa forçada en la que es pot denominar temporada baixa, de manera que esperen salvar l’estiu i confien en un hivern de normalitat i que no es facin realitat els negres pronòstics sobre un rebrot del coronavirus amb el retorn del fred.


COL·LABORACIÓ

Fonts del sector van mostrar ahir la bona predisposició a seguir les recomanacions per garantir la seguretat dels clients. Quasi descartada la implantació de mampares, l’hoteleria està convençuda que el Govern s’inclinarà finalment per mantenir una distància mínima de dos metres entre les taules i vetar el servei de barra. Els proveïdors ja han notat un important increment de les comandes per part de bars i restaurants i les empreses de control sanitari i de desinfecció comencen a tenir llista d’espera perquè tothom intentarà obrir l’1 de juny vinent. L’aforament màxim del 30% no és rendible, van apuntar ahir.
De moment només hi ha un document de 22 pàgines de les accions més plausibles, però els propietaris dels bars es queixen que necessiten saber amb temps en quines condicions podran obrir. Per compensar la limitació de l’aforament s’amplien els horaris de servei i els comuns estan disposats a permetre ampliar les terrasses sense elevar el preu de la taxa. El document indica que les taules han de ser blanques o equipades amb estovalles i tovallons d’un sol ús, i les setrilleres, sal, pebre i condiments d’un sol ús –envàs individual o degudament rentats i desinfectats.

També es recullen diferents normes que haurà de seguir el personal i d’altres sobre les instal·lacions. El document provisional determina que caldrà marcar els espais de distància entre persones en aquelles zones en què es puguin generar cues; instal·lar cartells informant de l’obligatorietat de complir les mesures higièniques i distanciament social, que han de ser majoritàriament gràfics, han d’estar en diversos idiomes i han de ser accessibles per a persones amb deficiències visuals. També seran obligatoris els dispensadors de sabó o de gel hidroalcohòlic per a les mans i mòbils, i personal a l’entrada de la sala, equipat amb mascaretes i guants, supervisant que es compleixen aquestes mesures higièniques. Es recomana col·locar catifes desinfectants a l’entrada de l’establiment i valorar eliminar el servei de guarda-roba.
 
TRANSFORMACI´`Ó DELS BUFETS PER EVITAR CONTACTES
El ministeri insta a evitar el bufet tal com l’entenem avui dia (en el qual el client tria i se serveix els seus propis aliments), per afavorir altres fórmules de presentació i servei que evitin el contacte directe del client amb els aliments (per exemple en llescar el pa), o amb elements de coberteria (culleres, forquilles, pinces, etcètera). És imprescindible que es tinguin en compte que tots els aliments han de romandre protegits del client mitjançant mampares, i canviar amb freqüència les pinces i tots els elements de servir. La ubicació de tasses, plats i parament que utilitza el client per al consum hauran d’estar protegits o que els faciliti el personal. Cal instal·lar mampares o altres elements que garanteixin una distància de seguretat, i tapar o protegir degudament els aliments per evitar que hi arribi el baf de la gent en respirar. Suprimir tot allò que no aporta cap valor o el seu consum és mínim, per tal d’optimitzar costos.
Etiquetes
  • #9 Perdó...?
    (20/05/20 15:03)

  • #8 Una idea
    (20/05/20 12:43)

    El uniforme, tota la roba que s'utilitza al treball, proporcionada per la empresa i rentada a la bugaderia. És la única manera de garantir la higuiene a 60°.

    Respondre
  • #7 la vida te de ser lo mes normal possible
    (20/05/20 10:15)

    Pere va dir..
    doncs ens ficara on ens tingui de ficar pero el mon no pot quedar paralitzat per sempre, son molts els paisos tan a asia com a europa que ja estan fent drintre de lo possible vida normal,la gent te de treballar i fer vida normal amb mesures pero no continuar enclaustrats de per vida

    Respondre
  • #6 Pere
    (20/05/20 10:01)

    No patiu, que el rebrot ens tornarà a ficar a tots a lloc. Col·legis, restaurants, hotels, bars, botigues...

    Respondre
  • #5 Meva
    (20/05/20 08:38)

    Es curioso que pregunten por medidas de sanidad a la ministra de turismo...
    En cuanto al uso de guantes es antihigienico, de qué sirve llevarlos si tocan y se tocan todo con ellos, nadie sabe lo que es lavarse las manos ?

    Respondre
  • #4 El Corb
    (20/05/20 08:22)

    "Chassez le naturel, il revient au galop". La foto de la portada ho diu tot. Vulgueu o no, tot tornarà com abans, tard o d'hora. No cal fer plans massa elaborats. No hi patiu per el percentatge de l'aforament. Si no hi ha clients, 30% serà ben suficient. I si arriben els clients, no se'ls podrà deixar tirats al carrer o be, es muntarà una bona revolució al cap de quatre dies. I no serà la policia qui hi posarà ordre. El riu, quan corre molta aigua,sempre torna al seu llit original, i busca el trajecte més curt per baixar...

    Respondre
  • #3 Jajajaja
    (20/05/20 08:18)

    Inquietud??? Noooo!!! Feu com al barri antic d'Andorra la vella, a on fan veure que hi fan obres els mateixos propietaris i els amics "ajuden" i així consumeixen i tenen el bar obert o al bar de més amunt, motos al carrer i ells tancats a dintre del bar... Que no veieu que la gent ho veiem tot... I després voleu ajudes....

    Respondre
  • #2 laboratori lunch
    (20/05/20 08:13)

    com govern posi tanta normativa com veig aqui es que molts ja ni obriran ,es com tenir de anar a dinar a un laboratori de alta seguretat, molt agoviant tot plegat ,la salut quedara impecable pero la economia destrosada

    Respondre
  • #1 bad management
    (20/05/20 07:55)

    es una vergonya a dos dies de obrir i ancara sense les normes, i venga! tothom anar perden calers!

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts